Vildan'ın evinden hazine değil çöp çıktı

Çerkezköy Belediyesi G.O.Paşa Mahallesi'nde bir apartmanın 2'nci katının çöp eve dönüştüğü ortaya çıktı. Apartman sakinlerinin şikayeti sonucu eve giden Belediye ekipleri, 2 kamyon ç?

Çerkezköy 30.07.2015 18:09:00 0
Vildan

Çerkezköy Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri dün sabah  saat 09.00 sıralarında Gazi Osman Paşa Mahallesi Beyazsu Sokak’taki bir apartmanın üç odalı ikinci katından 2 kamyon çöp çıkardı.

BELEDİYE TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜMÜZ  TARAFINDAN ÇÖP EVİ BOŞALTILDI 

Çerkezköy Belediyesi Çevre Sağlığını tehdit eden ve çöplerden yaşanmaz hale gelen Gazi Osman Paşa Mahallesi Beyazsu Sokaktaki No 38’deki bir çöp evi büyük uğraşlar sonunda temizledi. Apartman sakinlerinin Belediyeye yapmış oldukları şikayet sonucu burada   yaşayan özürlü olduğu belirtilen Vildan Civaş’a (51) ait eve Çerkezköy Belediyesi müdahale etti. Vildan Civaş’ın her akşam devamlı çöp getirmesi üzerine  Apartman sakinlerinin ortalığı saran kokular nedeniyle şikayeti sonucu Çerkezköy Belediyesi Zabıta ekipleri harekete geçti. Yanlarına aldıkları Belediye Temizlik İşleri ekipleri ile eve giden Zabıta, önce incelemelerde bulundu daha sonra evin temizlenmesini sağladı. Yapılan incelemeler sonunda çöp yığını haline gelen  ve yaşanmaz halde olan dairenin temizlenmesi için Savcılıktan, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Kaymakamlığı,Çerkezköy Belediyesi ve İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden gerekli izinleri alan Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri temizlik personelleri ve araçlarla önce evin önünü daha sonra ise daireyi temizlemek için  yoğun bir çalışma yaptı.  

 “KÖTÜ KOKULARDAN CAM AÇAMAZ OLDUK”

Adeta çöplüğe dönüşen dairede kötü kokuların gelmesi nedeniyle apartman sakinleri artık bu pis kokuların dayanılmaz hale kendilerini getirdiğin  her an apartmanı ve mahalleyi bir hastalık saracağı endişesiyle yetkililere durumu bildirdiklerini söyledi. Apartman sakinleri, havalarında oldukça sıcak olması nedeniyle kötü kokuların devamlı arttığını ve cam açamaz olduklarını dile getirdiler. Yapılan temizlik çalışmaları için Belediyeye teşekkür eden apartman sakinleri evde yaşayan özürlü olan Vildan Civaş’ın yaklaşık bir yıldır bu çöpleri topladığını kaydetti. Apartman sakinleri çöp toplamanın Civaş’ta bir hastalık haline geldiğini de öne sürdü.

 EV BOYA BADANA YAPILDIKTAN SONRA  DEZENFEKTE EDİLEREK İLAÇLANACAK

Yapılan temizlik çalışmaları sonunda evden yaklaşık 2 kamyon çöp çıkartılırken, dairede boya badana yapıldıktan sonra Sağlık Müdürlüğü ekiplerince  ev önce dezenfekte edilerek ilaçlanacak ardından oturulacak hale getirildikten sonra kullanılması için Vildan Civaş’a gerekli ev eşyaları da temine dilecek. Ayrıca Vildan Civaş’ın daha sağlıklı bir şekilde yaşamını sürdürmesi için Belediye ekipleri bundan böyle dairede aylık denetim yapacak. Yapılan temizlik çalışmaları apartman sakinleri ve mahalle sakinleri tarafından  memnuniyetle karşılandı. Temizlik sonrası Vildan Civaş da temizlik ekiplerine ve apartman sakinlerine, “Ben burada siz olmasaydınız hasta olurdum. Allah  hepinizden razı olsun ve ne muradınız varsa versin” diye de teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

Çerkezköy Haber/Burak ALMACI

  

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10