Başkan Albayrak Çorlu'da yapılacak yatırımları masaya yatırdı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu'ya yapılacak yatırımlar konusunda fikir alışverişinde bulunmak üzere Çorlu Belediyesi'ne geldi.

Tekirdağ 31.07.2015 18:29:00 0
Başkan Albayrak Çorlu

ÇORLU’YA YAPILACAK YATIRIMLAR GÖRÜŞÜLDÜ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çorlu Belediyesi yetkilileri Çorlu'da ortaklaşa gerçekleştirilecek olan projeleri masaya yatırmak üzere ortak bir toplantı düzenlendi. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak,  Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Dodurka, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Gürcün, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Oktay Çolpan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Daire Başkanı Yüksel Özdal, Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Demirci ve Çorlu Belediyesi Strateji Geliştirme Md. V. Erkan Kaçar'ın hazır bulunduğu toplantıda, yapılması planlanan Atakent Ticaret Merkezi, Kuzey Yolu Projesi (Halit Ziya Uşaklıgil Cd. - 1 Kasım Cd. - Atilla Cd.), Emlak Konut Çevre Yolu Giriş Çıkış ve Köprülü Kavşak Projesi, Hıdırağa Mahallesi'nde yapılacak olan Şehirlerarası Otobüs Terminali, Hıdırağa Mahallesi'nde yapılacak olan Meyve-Sebze Hali, Hatip Mahallesi'nde yapılacak olan Kapalı Spor Salonu ve Kazımiye Mahallesi'nde yapılacak olan Katlı Otopark projeleri masaya yatırıldı ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

100 MİLYONU BULAN YATIRIM YAPILACAK

Çorlu'nun bu büyük yatırımlara fazlasıyla ihtiyacı olduğunu belirten Başkan Baysan, bu projelerin bir an önce hayata geçirilmesi için Büyükşehir Belediyesi'nin de, Çorlu Belediyesi'nin de elinden ne geliyorsa yapması gerektiğini ifade etti. Çorlu'nun, Trakya'nın en büyük ve en gelişmiş kenti olduğuna dikkat çeken Başkan Baysan, bu projelerin gerçekleşmesi hâlinde günden güne büyüyen Çorlu'nun daha rahat bir nefes alacağını belirtti. Daha sonra söz alan Başkan Albayrak, seçimin kazanılmasında büyük rol oynayan Çorlu'ya minnet borcunu ödemek istediklerini ifade ederek, bedeli 100 milyon lirayı aşacak yatırımlarla Çorlu'da büyük bir yatırım atağı gerçekleştireceklerini; kamulaştırmaların, arazi tahsislerinin ve gerekli imar uygulamalarının tamamlanmasıyla projelerin fizikî olarak hayata geçirilmesiyle birlikte hiçbir engel kalmayacağını kaydetti.

Toplantının ardından Çorlu Belediyesi'nden ayrılan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Albayrak ve ekibi, Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt eşliğinde söz konusu projelerin uygulanacağı alanlarda arazi incelemesinde bulundu.

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10