Hallaçlı köprüsüne Çerkezköy Belediyesi sahip çıktı

Ambardere-Halaçlı yolunda bulunan uzun yıllardır kaderine terk edilen Hallaçlı Köprüsü'ne Çerkezköy Belediyesi sahip çıktı. Kendi sorumluluk alanında kalmamasına rağmen çalışmalara start

Çerkezköy 31.07.2015 18:35:00 0
Hallaçlı köprüsüne Çerkezköy Belediyesi sahip çıktı

“KÖPRÜ GENİŞLETİLECEK”

Darlığı nedeniyle son zamanlarla yaralamalı ve ölümlü kazaların yaşandığı Hallaçlı Köprüsü Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yetkileri tarafından genişletiliyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri, “Çerkezköy Tugay Kavşağı’nın yan tarafından Hallaçlı yoluna giderken karşımıza çıkan köprü küçük olduğu için tek araç geçiyordu. Geniş olan yol bu köprüye gelince daralıyordu. Bu köprüde sürekli kazalar meydana geliyor ve çok sayıda insan hayatını kaybetmişti. Çerkezköy Belediyesi olarak daha fazla kazanın olmaması için köprü genişletme çalışmalarını başlattık” dedi.

“11 METRE GENİŞLİĞİNDE OLACAK”

Mevcut köprünün her iki yanında da temellerin atıldığını kaydeden yetkililer “Çalışmalar çerçevesinde köprü ayakları yapılacak ve tabliye betonu dökülecek. İki tarafta da gerçekleşecek çalışmaların ardından köprü 11 metre genişliğinde olacak. Ayrıca mevcut köprüde güçlendirme çalışmaları yapılacak” diye konuştu.

“30 BİN TL’YE MAL OLACAK”

Yolun Çerkezköy Belediyesi’nin imar planında olmamasına rağmen yapıldığını kaydeden yetkililer “Yaptığımız araştırmalar neticesinde bu köprü bizim belediyenin imar planında yer almıyordu. Bu yolda geçmişten bu güne kadar yaşanan trafik kazalarının önüne geçmek için bu konuya el attık ve genişletme çalışması yaptı. 28 Temmuz’da başlanan çalışmaların ise on gün içinde tamamlanması hedefleniyor. 30 bin TL’ye mal olacak köprü genişletme çalışmaları çerçevesinde araç yolu geçici sürelik trafiğe kapanacak. Yaşanan sel felaketinde ise mevcut köprü büyük hasar görmüş ve köprünün ayaklarında çatlamalar meydana gelmişti. Çalışmalar çerçevesinde de güçlendirme yapılacak” açıklamasında bulundu.

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10