Takla atan aracın şoförüyüm dedi ama polis yemedi!

Önceki akşam Kapaklı'da 4 kişinin yaralandığı iki aracın da hurdaya döndüğü kazada, olay yerine sonradan gelen bir gencin, alkollü arkadaşının yerine şoför olduğunu söylemesi İlçe E

Çerkezköy 6.08.2015 18:14:00 0
Takla atan aracın şoförüyüm dedi ama polis yemedi!

TAKLA ATARAK KARŞI ŞERİDE GEÇTİ

Önceki akşam saat 23.00 sıralarında Kapaklı Vahit İnce Üstgeçidi mevkinde meydana gelen kazada iddiaya göre Çerkezköy-Kapaklı istikametinde seyir halinde olan Kamil Kontaş yönetimindeki 59 DY 868 plakalı otomobil, önünde aniden fren yapan araca çarpmamak için direksiyonu sola kırdı. Sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu taklalar atmaya başlayan araç, orta refüjdeki demir telleri de yıkarak yolun diğer tarafına geçti.

4 KİŞİ YARALANDI

Tam bu esnada aynı istikamette seyir halinde olan 34 YR 1768 plakalı otomobil de önünde taklalar atan araca çarpmamak için direksiyonu sola kırdı ve Vahit İnce Üstgeçidi’nin demir kolonlarına çarptı. Hurdaya dönen araçta bulunan Marifet Gürcan Doğan, Recep Aksakal, Aynur Göçmen ve Ömer Göçmen ağır yaralandı. Yaralılar ambulansla Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

EMNİYET MÜDÜRÜ ŞOFÖR OLMADIĞINI ANLADI

Kaza sonrası takla atan araç sürücüsü Kamil Kontaş paniğe kapılarak olay yerinden kaçtı. İddiaya göre 130 promil alkollü olan Kamil Kontaş, arkadaşı Veysel Sarı’yı arayarak kendisinden yardım istedi. Kaza mahalline gelen Veysel Sarı’nın, üzerinde tek bir çizik ya da elbisesinde tek bir kırışıklık dahi bulunmamasına rağmen takla atan aracın sürücüsünün kendisi olduğunu öne sürmesi polisin dikkatinden kaçmadı.

Kaza yerine gelen Kapaklı Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın’ın sorularıyla sıkıştırdığı Veysel Sarı, çelişkili ifadelerinin ardından gözaltına alındı. Polisin soruşturması sonucu Kamil Kontaş’ın alkollü olduğu için paniğe kapılıp olay yerinden kaçtığı ve arkadaşı Veysel Sarı’nın da alkollü sürücünün yerine geçmeye çalıştığı ortaya çıktı.  Polisi kandırmaya çalışan iki arkadaş hakkında soruşturma açıldı.

YOL BİR SAAT TRAFİĞE KAPANDI

Kazada iki araçtan sızan benzin yola yayılırken, olay yerine gelen Belediye görevlileri temizledi.  Yaklaşık 1 saat boyunca trafiğe kapanan yol, polis ve belediye ekiplerinin çalışmasının ardından  temizlik çalışmalarının tamamlanması ile yeniden trafiğe açıldı. Kaza ile ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10