Albayrak Saray'a yapılacak yatırımları masaya yatırdı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin ilçelere yapacağı yatırımlar ve çalışmalarla ilgili toplantılarına Saray ilçesi ile davam edildi. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak

Saray 11.08.2015 17:00:00 0
Albayrak Saray

İLÇELERE YAPILACAK YATIRIM TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR

Toplantıda konuşan Başkan Albayrak, “İlçelerimizde yapılan çalışmalar ve yapılacak yatırımları görüşmek üzere organize ettiğimiz toplantılarımıza devam ediyoruz. Bugün Saray ilçemizde yapılacak olan çalışmaları değerlendireceğiz. Tekirdağ 2014 yılında yapılan seçimler sonucunda 11 ilçenin ortak ismi oldu. İlçe belediyelerimiz bundan önceki dönemlerde kendi hizmet sınırları içerisinde çalışmalarını sürdürüyordu. Yeni dönemde Büyükşehir Belediyesi’nin de desteğini alarak hizmetlerine devam ediyor. Göreve geldiğimiz günden buyana hedeflediğimiz tarih olan 1.1.2016 tarihini milat olarak görüyorduk. Bu tarihte Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde her belediye kendi sistemine girmiş olacak ve hizmetlerini en üst seviyede sürdürecek. Büyükşehir Belediyesi olarak her ilçe belediyesine bir koordinatör atayacağız ve bu sayede tüm birimler koordine edilecek. Bu toplantımızda Saray ilçemizin 2014-2015 çalışmaları ve 2016 yılında yapılacak yatırımları görüşeceğiz. Bununla birlikte Tekirdağ Kiraz Festivalini görüşeceğiz Kiraz Festivali tüm ilin festivali olacak” dedi.

SARAY’A NELER YAPILACAK

Toplantıda, Büyükşehir Belediyesince Saray ilçesinde yapılan çalışmalar ve 2016 yılı yatırımları görüşüldü. Yatırım ve çalışmalar şu şekilde oluştu:

11 İlçe 11 Okul kapsamında Okul projesi, Saray Otogar projesi, Et Kombinesi (Mezbaha) projesi, Mesire Alanları düzenleme, Gölet yapımı projesi ve büyükbaş ve küçükbaş hayvan desteği, Mevcut Katı Atıkların Saray’dan aktarılması, Hafriyat döküm alanı projesi ve Sahil bölgesi temizlik ve düzenleme çalışması,Veteriner hizmetleri ve mezarlık düzenleme çalışmaları, Kültür gezileri, kültürel faaliyetlere destek, İhtiyaç sahiplerine yardım paketleri ve Turizm faaliyetleri tanıtımı, Toplu taşıma hizmetleri ve İlçe merkezinde 2 adet kavşak yapımı,Cami, Okul ve Köprülerin restorasyonu ve düzenleme çalışmaları, Jeolojik ve Jeoteknik etüt çalışmaları, Afet ve Acil Durum Yönetim Planı projesi,

Saray Kültür Merkezi projesi, Park Rekreasyon Alanı projesi, Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu projesi ve Sıcak Asfalt ve Sathi Kaplama çalışmaları.

TESKİ’NİN YATIRIMLARINI ANLATTI

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi TESKİ tarafından yapılan alt yapı, kanalizasyon ve benzeri çalışmalarla ilgili de TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa açıklamalarda bulundu. Toplantının yatırımların görüşülmesinden sonraki bölümü karşılıklı soru cevap şeklinde devam etti.

ÇOBAN TEŞEKKÜR ETTİ

Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, toplantının son bölümünde yaptığı  konuşmada, “Büyükşehir Belediyemizin ilçemizde yapmış olduğu çalışmalardan oldukça memnunuz. Saray’lı vatandaşlarımız tarafından çalışmalarla ilgili çok olumlu tepkiler alıyoruz. Çalışmalara her alanda ayrı ayrı önem veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak ve ekibini kutluyor, teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, toplantıya katılan Saray Belediyesi ekibine teşekkür ederken, bundan sonraki toplantıyı Saray Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştireceklerini bildirdi. Çerkezköy Haber

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10