Kapaklı zabıtası bir ayda neler yaptı

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı Zabıta Müdürlüğü'nün Temmuz ayı içinde gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi verdi. Umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinin denet

Kapaklı 11.08.2015 17:04:00 0
Kapaklı zabıtası bir ayda neler yaptı

20 İŞ YERİ AÇMA VE ÇALIŞTIRMA RUHSATI VERİLDİ

Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince bir ayda 14’ü sıhhi, 1’i gayri sıhhi ve 5’i de umuma açık olmak üzere toplam 20 iş yerine “İş Yeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatı” verildi. Zabıtanın çalışmalarını anlatan Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Ayrıca İcra Müdürlüğü, Belediye ve diğer kurumlardan gelen 10 adet ilan da tutanak altına alındı. 8 adet hoparlör ilan hakkında da gerekli zabıt varakaları düzenlendi ve ilgililere teslim edildi. Ruhsat verilen işletmelerin kontrolü yapıldı. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, SGK ve İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne aylık verilen iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatları ve çizelgeleri gönderildi” diye konuştu.

HASTALARIN KAPAKLI DIŞINA NAKLİ SAĞLANDI

Umuma açık istirahat ve eğlence yerlerine verilecek iş yeri ruhsatları için emniyet müdürlüğüne kontrol yazılarının gönderildiğini hatırlatan Başkan Mandalı, “Temmuz ayında özürlü ve tedavi gören yoksul ailelerin hastane nakil işlemleri yapıldı. Bu kapsamda 87 kişi Edirne’ye, 58 kişi İstanbul’a ve 130 kişi de Tekirdağ’ a gönderildi. Yapılan sosyal faaliyet ve etkinliklerde zabıta ekiplerimiz her zaman hazır bulundu” diye konuştu.

PAZARLAR DÜZENLİ DENETLENİYOR

Cezaların ve mühürlenen iş yerlerinin kişilere tebligatlarının yapıldığını kaydeden Mandalı, şunları dedi: “Pazartesi, perşembe ve pazar pazarlarının kontrolü düzenli bir şekilde yapılmaktadır. İlçemizde emniyet müdürlüğü ile ortak hareket ederek umuma açık istirahat ve eğlence yerleri denetlenmiştir. Yeni ruhsatlandırılan iş yerlerine gidilerek ruhsat kesinleştirme tutanağı tutulmuştur. Gıda imalatı yapan iş yerlerine denetlemeler yapılarak eksik görülen evrakları tamamlatılmış ve işyeri temizlik kurallarına uyulması konusunda uyarılmıştır. Kaldırım ve yola demir, tuğla gibi malzemeler dökmemeleri konusunda inşaatlar uyarıldı.”  

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10