İhbarnameler çöpten çıktı!

Vatandaşlardan 20 TL kesme-bağlama parası alan TREPAŞ'ın kesme ihbarnameleri duyarlı bir vatandaşın gözünden kaçmadı. Adreslere dağıtılması gereken 100 aboneye ait ihbarname çöpe atıldı.

Çerkezköy 12.08.2015 18:04:00 0
İhbarnameler çöpten çıktı!

TREPAŞ’ın kesme ihbarnameleri dağıtım yapan ekiplerce adreslere bırakılmak yerine çöpe atıldı. Bu durumu gören bir vatandaş da, tek tek sayınca 100 adet olduğu görülen, Kapaklı Atatürk Mahallesi’nde değişik adreslerin yazdığı, kesme ihbarnamelerini çöpten alarak, TREDAŞ’a teslim etti.

 

KESME İHBARNAMELERİ ÇÖPE ATILDI!

 

Kapaklı Cumhuriyet Mahallesi’nde esnaflık yapan Z.A. önceki gün elinde TREPAŞ’a ait 100 adet kesme ihbarnamesi ile gazetemize geldi. Z.A., Atatürk Mahallesi’nin değişik cadde ve sokaklarında yer alan adreslerde oturan vatandaşlara ait ‘Kesme ihbarname’lerini Cumhuriyet Mahallesi’nde bir çöp konteynerına atılırken gördüğünü söyledi. Z.A., “Dağıtım yapan görevlinin ihbarnameleri çöp konteynerına attığını gördüm. ‘Kardeşim vatandaşa cezayı kestikten sonra fazlasını çöpe mi atıyorsun?’ diye sordum. O da bana ‘Evet abi ne yapayım. Dikkate alma’diyerek çöpün içerisine sokuşturdu. Ben de merak ettim. O gittikten sonra yaklaşıp çöp kenteynerını yokladığımda bunları buldum.”diye elindeki kesme ihbarnamelerini gösterdi.

 

Z.A, ihbarnameleri TREDAŞ’a götürüp bir vatandaş olarak yetkililere teslim edeceğini belirtti.

 

TREDAŞ’A TESLİM ETTİ

 

Söz konusu kesme ihbarnamelerini TREDAŞ Çerkezköy İşletmesi’nde yetkililere götürerek, durumu anlatıp teslim eden Z.A, aldığı cevabı da gazetemizle paylaştı. Z.A, “Müdür Bey’e bu durumu bildirdim. Bana konuyla ilgileneceğini yetkili arkadaşlarla görüşeceğini söyledi. ‘Belki 2. nüshalarıdır onun kontrolünü yapmam lazım.’dedi. ‘Orasını ben bilmem. Bir vatandaş olarak bunu gördüm. Size bildirdim.’dedim.” açıklamalarını yaptı.

 

VATANDAŞA AİT BİLGİLERİN YAZDIĞI İHBARNAMELERİN ÇÖPTE NE İŞİ VAR

 

Z.A, kesme ihbarnamelerinin vatandaşlara gitmesi gerekirken, çöpe gitmesi halinde bu durumdan haberdar olamayan vatandaşın zamanında faturasını ödeyemeyeceğini böylece kesme-bağlama ücreti ödemek zorunda kalacağını da hatırlatarak, “İkinci nüshalar olsa da vatandaşların isim ve adreslerinin bulunduğu ihbarnamelerin çöpte ne işi var.” diye sormayı da ihmal etmedi.

 

Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10