Avcılar iş başı yapıyor!

Kapaklı Avcılık ve Atıcılık İhtisas Spor Kulübü Derneği Başkanı Kadir Arıcı, 2015-2016 av sezonunun yarın açılacağını açıkladı. Kadir Arıcı, av sezonu öncesinde av yasakları

Kapaklı 13.08.2015 17:02:00 0
Avcılar iş başı yapıyor!

AV SEZONU BAŞLIYOR

Kapaklı Avcılık ve Atıcılık İhtisas Spor Kulübü Derneği Başkanı Kadir Arıcı, Marmara Bölgesi’nde av sezonunun yarın başlayacağını bildirdi. Arıcı, “Av sezonu Bıldırcın, Üveyik ve Yaban Domuzu avı ile başlayacak. Tüm avcılarımızın kurallara riayet etmelerini önemle rica ediyoruz. Av sezonumuz 17 Ekim tarihinde de Tavşan, Çulluk ve Ördek avları ile devam edecek. Av sezonu boyunca tüm avcı arkadaşlarımıza kazasız belasız avlar diliyorum” açıklamasında bulundu.

Marmara Bölgesi’nde av sezonu yarın başlarken, İstanbul’da ise Eylül ayı sonuna kadar av olacağını söyleyen Arıcı, “İstanbul’da kuş gribi hastalığı nedeniyle Eylül ayı sonuna kadar avlanmak yasak” dedi.

CEZA VE LİMİTLER DE BELİRLENDİ

Sezon öncesi ceza ve limitlerin de belirlendiğini sözlerine ekleyen Kadir Arıcı, “Yeni av sezonu açılıyor. Avcılık belgesi olmadan avlananlara ve kurallara uymayan avcılara uygulanacak olan cezalar ve avlanacak hayvanların avlanma limitleri de belirlendi” açıklamasını yaptı.

İŞTE CEZALAR

Arıcı daha sonra cezalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Avcılık belgesi olmadan avlananlara 499 lira para cezası kesileceğini belirten Başkan Kadir Arıcı, “Avlanma izni olmayanlara 247 lira, avlanma süreleri dışında avlananlara 332 lira ve evrakları olduğu halde yanında bulundurmayanlara da 29 lira para cezası kesilecek. Zehirle avlananlar ise 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve idari para cezası ile cezalandırılacaktır” diye konuştu.

AV LİMİTLERİ

Avlanma limitleri hakkında da bilgilendirmede bulunan Kadir Arıcı, “Bıldırcın 10 adet, Üveyik 8 adet, Çulluk 4 adet, Tavşan 1 adet ve Yaban Domuzu da 2 adet avlanabilecek. Evraklı avcılarımıza bölgemizin avlanma sahalarını gösteren harita ve Merkez Av Komisyonu’nun 2015-2016 dönemine ait kararlarını içeren kitapçıklar verilecek. Tüm avcı arkadaşlarımın kurallara ve limitlere uymalarını, kazasız belasız bir av sezonu geçirmelerini temenni ediyorum.”dedi.

Çerkezköy Haber/Burak ALMACI

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10