Organik domates bereketi

Evinin bahçesinde yaklaşık 1 kiloluk organik domates yetiştiren 50 yaşındaki İrfan Üresin'e, rakip çıktı. Bu kez 59 yaşındaki Nezahat Bağbakar, Hallaçlı'daki yazlığının bahçesin

Çerkezköy 21.08.2015 19:04:00 0
Organik domates bereketi

BAHÇESİNDE DOMETES ÜRETEN İRFAN ÜRESİN’E RAKİP ÇIKTI!

Gazi Osman Paşa Mahallesi Gülmenler Sokak üzerindeki evinin bahçesinde sebze meyve yetiştiren 50 yaşındaki İrfan Üresin’in 992 gramlık organik domatesi daha önce haber olmuştu. Yaklaşık 300 metrekarelik bahçesinde biber, salatalık, domates ve meyve yetiştirdiğini belirten Üresin, “Boş zamanlarımda bahçemdeki ürünlerle ilgileniyorum. Bahçemdeki her şey tamamen organiktir. Kesinlikle hiçbir katkı maddesi yoktur” demişti. Üresi’ne yine Çerkezköy’den bir rakip çıktı. Gazi Osman Paşa Mahallesi Kanburoğlu Sokak’ta ikamet eden Nezahat Bağbakar, “İstanbul’un Çatalca ilçesine bağlı Hallaçlı Köyü’nde yazlığımız var. Eşimle birlikte her gün bahçedeki sebze meyvelerimi kontrol etmek için yazlığa gidiyoruz. Bahçemdeki ürünlerle yakından ilgileniyorum” diye konuştu.

ORGANİK DOMATES BİR BUÇUK KİLOYA YAKIN

 

Yetiştirdiği ürünlerde kesinlikle hiçbir katkı maddesi bulunmadığına vurgu yapan Nezahat Bağbakar, “Ürünlerimin hepsi tamamen organiktir” dedi. Bahçesindeki domateslerin tamamının ortalama 1 kilo ağırlığında olduğunu söyleyen Bağbakar, “Bahçemde gözüme ilişen bu domates bize diğerlerinden daha büyük göründü. Eşimle birlikte domatesi alıp bakkala götürdük ve tarttık. Domates tam 1 kilo 365 gram ağırlığında geldi. Çok şaşırdık” dedi. Nezahat Bağbakar, “Elimizden geldiğince organik ürünler tüketmeye çalışıyoruz. Fakat günümüz şartlarında organik ürün bulmak çok zor. Biz de kendi ürünümüzü kendimiz yetiştirmeye karar verdik. Sebze ihtiyacımızın büyük bölümünü kendi bahçemizden karşılıyoruz” diye açıklamalarını tamamladı.

Çerkezköy Haber/Burak ALMACI

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10