Artık Kapaklı'da da yol kenarına park etmek ücretli

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurduğu Tek Park A.Ş. isimli şirket ile Kapaklı'da yol kenarına ve sokağa park eden araçlardan park ücreti almaya başlayacak. Uygulama Pazartesi gününden itib

Kapaklı 26.08.2015 17:48:00 0
Artık Kapaklı

ÜCRETLİ OLACAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından, Tekirdağ’daki trafik yoğunluğunun nedenlerinden biri olan park sıkıntısına çözüm bulmak amacıyla kurulan ve sermayesi tamamen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan TEKPARK  A.Ş Tekirdağ’ın bir çok ilçesinde olduğu gibi Kapaklı’da da faaliyetlerine başlayacak.  Tek Park uygulaması ile artık yol kenarlarına ve daha önce park alanı olarak kullanılan alanlara araç park etmek ücretli hale gelecek. Yeni uygulama ile park halindeki araçların başına gelerek ücret talep edecek Tek Park yetkilileri ile sürücüler arasında tartışmalar yaşanması bekleniyor.

PAZARTESİ FAALİYETE GEÇECEK

Uygulamanın Pazartesi günü itibariyle Pınar Bulvarı’nda faaliyete geçeceğini kaydeden Tek-Park Kapaklı Sorumlusu Ferit Pınar, “Park ücretleri 0-5 dakika ücretsiz, 0-30 dakika arası 2 TL, 1 saat 4 TL , 1-2 saat 5 TL , 2-3 saat 6 TL , 3-4 saat 7 TL olarak belirlendi. Uygulama her gün 09.00- 19.00 saatleri arası aralıksız ve sıkı şekilde yapılacak. Pazar günleri park ücreti alınmayacak. Dün itibariyle tabelaları astık. İlk etapta eğitim alan altı personel ili birlikte Pınar Bulvarı’nda uygulamaya başlayacağız. İlerleyen zamanlarda ise trafiğin yoğun yaşandığı caddelerde bu uygulamayı faaliyete geçireceğiz. TESKİ binasında yer ayarlandıktan sonra da sistemi Pazartesi gününden itibaren faaliyete sokmaya çalışacağız.” dedi.

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10