Belen'den Hayrabolu Milli Eğitim Müdürü için soru önergesi

MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yanıtlaması isteği ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne Hayrabolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Besim Dede hakkında

Tekirdağ 26.08.2015 17:50:00 0
Belen

Milletvekili Belen, soru önergesinde, “657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre devlet memurlarının siyasi partilere üye olması ve siyasi partilere ait toplantı, yürüyüş ve gösterilere katılması yasaktır. Ancak Hayrabolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Besim Dede, bu kanun hükümlerine uymayarak AKP ilçe danışma kurulu toplantılarına katıldığı yerel basında yer almıştır.” ifadelerine yer verdi. Belen, Bakan Avcı’ya şu soruları yöneltti:

“Besim Dede bu toplantıya neden katılmıştır? Besim Dede’ye bu toplantıya katılması yönünde bir talimat verilmiş midir? Siyasi parti toplantılarına katılması kanunen yasak olan Besim Dede hakkında bakanlığınız herhangi bir işlem yapmış mıdır? Yapılmadı ise yapmayı düşünüyor musunuz? Besim Dede meslek hayatı boyunca ne tür soruşturmalar geçirmiş ve bu soruşturmaların neticesinde hangi tür cezalar almıştır?”

Çerkezköy Haber

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10