400 bin işyerine ceza kapıda!

Güvenbir Ortak Sağlık Güvenlik Birimi Genel Müdürü ve İş yeri Hekimi Dr. Ali Çolak, İş Sağlığı ve Güvenliği Yasa Tasarısı ile ilgili uyarıcı açıklamalarda bulundu. Dr. Ali Çolak,

Çerkezköy 26.08.2015 17:51:00 0
400 bin işyerine ceza kapıda!

İŞYERLERİ İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI VE İŞYERİ HEKİMİ BULUNDURMAK ZORUNDA

Çerkezköy’de faaliyet gösteren Güvenbir Ortak Sağlık Güvenlik Birimi Genel Müdürü Genel Müdür Dr. Ali Çolak, 1 Ocak 2014’te yürürlüğe giren 6331 sayılı kanunla ilgili bilgi verdi. Çolak, bu yasa ile birlikte yaklaşık 680 bin çok tehlikeli ve tehlikeli işyerinde, iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi bulundurma zorunluluğu getirildiğini kaydetti. Çolak, “Geçen 15 aylık süreçte yaklaşık 400 bin işletme bu zorunluluğu yerine getirmedi. Kanuna göre bu işletmelere her ay için idari para cezası kesilmesi gerekiyordu. Ancak yapılacak düzenleme ile bu işletmelerin 6 ay içinde zorunluluklarını yerine getirmeleri halinde geriye dönük para cezası verilmeyeceği açıklanmıştı. Ancak o düzenleme yasa tasarısından son anda çıkarıldı.”dedi.

AYLIK CEZA BEDELİ 11 BİN TL

Çolak, düzenlemenin tasarıdan çıkarılmasıyla birlikte, çok tehlikeli ve tehlikeli işyerlerinde, iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi görevlendirme zorunluluğunu yerine getirmeyen işletmelere geriye dönük idari para cezası kesileceğini de belirtti. Çolak,  cezanın bedelinin ise her ay için yaklaşık 11 bin TL olduğunu sözlerine ekledi.

İŞLETME SAHİPLERİNİ UYARDI

Dr. Ali Çolak, ilgili düzenlemenin tasarıdan çıkmasını, devletin iş sağlığı ve güvenliği konusunda taviz vermeyeceğinin göstergesi olduğunu da belirterek, işletmelerin en az ceza ile kurtulmaları için ilgili görevlendirmeleri bir an önce yapmaları gerektiği uyarısında bulundu. Çolak, “6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun yürürlüğe girdiği tarih olan Ocak 2014'ten itibaren iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi bulundurmayan işletmeler toplamda yaklaşık 170 bin TL ceza ödeyecek.”dedi.

Çerkezköy Haber/Burak ALMACI

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10