Stajyer ehliyet dönemi başlıyor

Türkiye genelinde son yıllarda üzerinde sıkça durulan stajyer ehliyet dönemi 1 Ocak 2016'dan itibaren başlıyor. Ehliyet alma aşamasında daha dikkatli sürücülerin yetişmesine katkı sağlayacak olan staj

Çerkezköy 27.08.2015 16:38:00 0
Stajyer ehliyet dönemi başlıyor

SON SINAV 10 EKİM’DE YAPILACAK

Stajyer ehliyet sürecine kalmak istemeyen sürücü adaylarının en son 10 Ekim’de  yapılacak yazılı sınavda ve 31 Ekim- 1 Kasım tarihlerindeki direksiyon sınavında başarılı olmaları gerekiyor. Ayrıca başarılı olmalarına rağmen emniyet müdürlüklerinden bir ocağa kadar ehliyetlerini almayanlarda yine stajyer ehliyet gurubunda kalacak. Ancak ondan sonraki aşamada çok daha dikkatli olmaları gerekecek.  Önceden hata yapıldığında ceza kesilen uygulamalara stajyer ehliyet boyunca 3 defa yakalanan bir sürürcünün ehliyetine el konulacak ve ehliyet alma sürecine en baştan başlamak zorunda kalacak.

UYGULAMA AVRUPA’DA VARDI

Stajyer ehliyetten önceki son dönem olduğu için kursların diğer dönemlere oranla yüzde 30-40 oranında daha kalabalık olduğunu belirten Çerkezköy Dilay Sürücü Kursu Müdürü Benan Yaldız, bu uygulamanın Avrupa’da uzun yıllardır olduğuna ve böylece daha eğitimli sürücüler yetiştiğine söyledi.  Ayrıca yıldız stajyer ehliyet süresinde sürücülerin yanlarında evebeyn ya da ehliyetli biri olmadan araç kullanamayacakları ve yine bu süreçte şehir dışında araçla çıkamayacakları konusunda yanlış söylemler duyduğunu ve böyle birşeyin olmadığını belirtti. Kurs Müdürü Yıldız, “ Yaya ihlali, kırmızı ışık ihlali, hız sınırı ihlali, koruyucu tertibat ihlalini 3 defa  ve 0.20 promil alkol sınırı ile 75 ceza puanını dolduranların ehliyetleri iptal edilecek ve bu adaylar ehliyet almak istediklerinde sürece en baştan başlayacaklar.”dedi.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10