Kaymakam Gürbüz'den Amasyalılar'a ziyaret

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz Çerkezköy'deki, Amasyalılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne iade-i ziyarette bulundu.

Çerkezköy 27.08.2015 16:41:00 0
Kaymakam Gürbüz

İADE-İ ZİYARET

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz’ü ziyaretinde Dernek Başkanı Ali Çelik ve dernek yöneticileri karşıladı. Amasyalılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yöneticilerinin daha önce kendisini ziyaret ettiğini hatırlatan Kaymakam Gürbüz, ziyaretinin iade-i ziyaret olduğunu belirtti. Kaymakam Gürbüz, “Çerkezköy ve Kapaklı bölgeleri Anadolu’dan çok göç alan ilçelerimiz. Buraya gelenlerin  burası ikinci vatanı oluyor. Dernekler bizim için önemli birere sivil toplum kuruluşlarıdır.Gençlerimize gelenek ve göreneklerini aktarması noktasında iyi çalışmalar yapıyorlar.”dedi. Gerek, Çerkezköy’de gerek Kapaklı’da yaşayan Amasya kökenli vatandaşların her hangi bir sorunu olduğu zaman hemen Kaymakamlığa gelerek sıkıntılarını rahatlıkla dile getirmelerini isteyen Gürbüz, “Şunu özellikle belirtmek istiyorum. Burası il genelinde bir çatı dernek. Gerek burada gerek Kapaklı’da olan Amasya kökenli hemşerilerimizin sıkıntıları olduğunda hiç çekinmeden kaymakamlığımıza gelerek sıkıntılarını bize iletebilirler. Bize gelsinler gerekli desteği sağlarız. Sizlerin sıkıntılarınızın çözümü bizlerin görevi.”açıklamalarını yaptı.

24 BİN AMASYALI VAR

Amasyalılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Çelik ise ziyaret sırasında şunları dedi: “Bugün bizi ziyaret ederek onurlandıran Kaymakamımız Mehmet Ali Gürbüz’e ziyaretleri için dernek yönetim kurulumuz, üyelerimiz ve tüm Amasyalılar adına çok teşekkür ediyorum. Şu anda il genelinde 24 bin Amasyalı bulunuyor. Derneğimiz Tekirdağ il genelinde tek dernek olup tüm Amasyalılara hitap etmektedir. Dernek olarak her yıl ihtiyaç sahibi ailelerimizin öğrenci çocuklarını giydiriyoruz ve burs veriyoruz. Geçen yıl 92 öğrencimizi giydirdik ve burs verdik. Bu yıl bu sayıyı daha yukarılara çıkarmak için çalışıyoruz. Size başarılı çalışmalarınız nedeniyle teşekkür ediyoruz. “diye konuştu.

Haber/Burak ALMACI

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10