Zaferin 93'ncü yılını coşku ve heyecanla kutladık!

30 Ağustos Zafer Bayramı Çerkezköy'de düzenlenen törenlerle coşku içerisinde kutlandı. Zafer Bayramı kutlamaları Çerkezköy Kaymakamlığı'nda yapılan tebrikat töreni ile başladı

Çerkezköy 30.08.2015 22:56:00 0
Zaferin 93

Kaymakam Metin Kubilay, Çerkezköy 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım, Belediye Başkanı Vahap Akay ve Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ziya Öztürk ile birlikte tebrikleri kabul etti. Kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, sivil toplum kuruluşları yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, başkanlar ve yöneticiler tebrikat törenine katıldı. 

ÇELENK SUNUMU YAPILDI

Kutlamalar daha sonra Cumhuriyet Meydanı Atatürk anıtı önünde devam etti.  Kaymakam Metin Kubilay, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım ve Belediye Başkanı Vahap Akay’ın  Atatürk Anıtına çelenk sunumu ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Kaymakam Metin Kubilay, Garnizon Komutanı Yılmaz Yıldırım ve Belediye Başkanı Vahap Akay tören alanında vatandaşların bayramını kutladı.

93. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLAMANIN GURUR VE MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ

Törenlerde Çerkezköy 3. Zırhlı Tugay Komutanlığın da görevli Muhabere Kurmay Yüzbaşı Ahmet Keskin günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Muhabere Kurmay Yüzbaşı Ahmet Keskin, “Bu gün ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde asil Türk milleti ve onun bağrından çıkan kahraman ordumuz tarafından gerçekleştirilen ve yüce Türk Milleti’nin bağımsızlığını perçinleyen 30 Ağustos zaferinin 93.’üncü yıl dönümünü kutlamanın haklı gurur ve mutluluğu içerisindeyiz.”dedi.

BU KEZ TAARRUZ TÜRK ORDUSU’NA GEÇMİŞTİR

Muhabere Kurmay Yüzbaşı Ahmet Keskin konuşmasını şöyle sürdürdü:  “Bir yanda 1. Dünya savaşından yenik çıkarak toprakları işgal altında kalmış bir devlet ve imparatorluk nüfusundan son on yılda Trablusgarp’ta, Yemen’de, Hicaz ve Sina çöllerinde, Balkanlar’da,Çanakkale’de ve Allahuekber dağlarında  7 milyona yakın vatan evladını kaybetmiş fakir bir millet,diğer yanda çağın en gelişmiş harp teknolojilerine ve sanayisine sahip,haçlı seferleriyle bir türlü söküp atamağı Türkleri tarih sahnesinden silmeyi hedefleyen dönemin süper güçleri bulunmaktaydı.Bu zor ve umudun tükenmek olduğu günlerde Viyana önlerinden başlayan çekilmemiz Sakarya Meydan Muharebesi’nde ebedi başkomutan Mustafa Kemal’in ‘Hatt-I Müdafa Yoktur Sath-I Müdafaa vardır o satıh bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı vatandaş kanıyla sulanmadıkça terk edilemez’ emriyle durmuş bu kez taarruz sırası Türk Ordusu’na geçmiştir.

BU ZAFER EMPERYALİST GÜÇLERİN SEVR HAYALLERİNİ SUYA DÜŞÜRMÜŞ

Düşmanın Sakarya önlerinde durdurulmasından sonra Tekalif-i Milliye kanunu ile ordu millet anlayışı içerisinde Türk Milleti elinde neyi varsa Mehmetçik için cepheye taşıdığını anlatan Yüzbaşı Keskin şunları kaydetti: Hiç kimsenin beklemediği bir anda titizlikle hazırlanan bir imha harekâtı 26 Ağustos 1922 sabahı Türk topçumuzun ateşiyle başlamış ve kısa zamanda elde edilen başarılarla düşmanı takip harekâtına dönüşmüştür. Yunan birliklerini denetleyen İngiliz subaylarının 3 ayda bile aşılamaz dedikleri Yunan tahkimatının 3 günde paramparça edildiği, tamamına yakını yaya birliklerden oluşan Türk ordusunun günümüz koşullarında bile uygulanması çok zor olan 450 kilometre mesafeyi 15 günde kat ederek düşmanı Anadolu’dan çekilmeye mecbur ettiği, Gazi Mustafa Kemal tarafından bütün dünyaya zaferlerin ancak cephede bizzat ateş hattında bulunarak kazanılabileceğini kanıtladığı bir harekâttır. Büyük taarruzun askeri sonuçlarına ilave olarak şüphesiz siyasi sonuçları da olmuştur. Bu zafer emperyalist güçlerin Türkleri yok etme projesi olan Sevr hayallerini suya düşürmüş, Atatürk önderliğindeki bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin sağlam temellerini atmış ve bağımsızlık mücadelesi veren diğer milletler için bir sembol ve emsal teşkil etmiştir.”

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ 93 YIL ÖNCE OLDUĞU GİBİ BUGÜN DE ULUSUNUN EMRİNDE

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gücünü Türk ulusundan aldığını söyleyen Yüzbaşı Keskin, “Türk ulusunun kahramanlıklarla dolu tarihinde önemli bir aşama olan bu zafer, bağımsızlığı yok edilmek istenen ulusumuzun, kadın-erkek, genç-yaşlı tüm fertleriyle birlikte sarsılmaz azim ve iradesiyle verdiği yaşam mücadelesinin en büyük göstergesidir. Gücünü ulusumuzun sonsuz sevgi ve desteğinden alan Türk Silahlı Kuvvetleri 93 yıl önce olduğu gibi bugün de ulusunun emrinde, laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti olan Türkiye cumhuriyetinin bekasına, bölünmez bütünlüğüne, ulus devlet yapısına ve yüce Türk ulusuna yönelmiş her türlü iç ve dış tehdidi ortadan kaldırma azim ve kararlılığı içerisindedir. Türk sancağının şanını canından aziz bilerek vatan, cumhuriyet ve vazife uğrunda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağına, gerektiğinde canını seve seve feda edeceğine ant içerek göreve başlayan Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları vatan ve millet sevgisi ile çarpan kalpleri ile kendilerine verilen görevleri üstün bir görev anlayışıyla yapmaya devam edecektir.” açıklamalarını yaptı.

TARİH DEĞİŞMİŞ VATANIMIZIN ÜZERİNDEKİ EMELLER DEĞİŞMEMİŞTİR

Yüzbaşı Ahmet Keskin konuşmasını şöyle tamamladı: “Tarih değişmiş fakat vatanımızın üzerindeki emeller değişmemiştir. Ülkemizin değişmesini ve bu asil milletin refahını bir türlü içine sindiremeyen dâhili ve harici mihraklar dün olduğu gibi bugünde haince planlarını gerçekleştirmek istemektedirler. Bizlere düşen görev dün olduğu gibi bu günde devletimize gönülden bağlı kalarak, eşsiz Mehmetçik ruhuna sahip çıkmak, birlik ve beraberliğimizin mayası olan bu ruhu canlı tutmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle büyük bir coşkuyla kutladığımız bu eşsiz zaferin mimarı ebedi başkomutanımız Mustafa kemal Atatürk’ün kahraman silah arkadaşlarının ve aziz şehitlerimizin hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. Bu zaferin elde edilmesinde olduğu kadar, bu zaferin kazanımlarının korunması için verilen mücadelelerde, hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan, bayrağımızın vatanımızın her köşesinde gururla dalgalanması için canlarını feda eden azizi şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anar, bu uğurda bizleri onurlandıran kahraman gazilerimize ve yüce Türk milletine şükranlarımızı sunarız.”

Kutlamalar askeri geçit töreni ile son buldu.

 

Haber/Burak ALMACI

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10