Vatan size de minnettar!

Çerkezköy Belediyesi'nin yaptırdığı 'Vatan size minnettar' Şehitlik Anıtı 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın yıldönümünde görkemli bir törenle açıldı. 7'den 70â??

Çerkezköy 30.08.2015 22:57:00 0
Vatan size de minnettar!

Çerkezköy dün tarihi günlerinden birini yaşadı. ‘Vatan size minnettardır’ Şehitlik Anıtı’nın açılışı görkemli bir törenle yapıldı. Tören öncesinde ‘Teröre lanet’ yürüyüşü yapıldı. Bayrağını alan Çerkezköylüler, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın yıldönümünde şehitlik anıtı açılışına koştu. Narin Kavşağı’nda Çerkezköy Kent Konseyi yanında bulunan Vatan Size Minnettar Şehitlik Anıtı’nın açılışına Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Belediye Başkanı Vahap Akay, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ve Emre Köprülü, gaziler ve şehit aileleri, STK temsilcileri  ile çok sayıda vatandaş ve çevre ilçelerden gelen belediye başkanları katıldı.

TERÖR PROTESTO EDİLDİ

Şehitlik Anıtı açılışı öncesinde Çerkezköy Belediyesi önünden başlayan bir ‘Teröre lanet’ yürüyüşü düzenlendi. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başta olmak üzere Milletvekilleri Candan Yüceer, Emre Köprülü ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın da katıldığı yürüyüşte Çerkezköylüler, Çanakkale Türküsü eşliğinde ellerinde Türk bayrakları ile Atatürk Caddesi’nden Şehitlik Anıtı’na kadar yürüyüş gerçekleştirdi. ‘Terörü lanetliyoruz.’ pankartının açıldığı yürüyüşte binlerce Çerkezköylü’ye ev ve işyerlerinden de vatandaşlar destek verdi. Pankartı, Çerkezköylü Şehit Dinçer Ersoy’un annesi Hatun Ersoy ve babası Mustafa Ersoy’un taşıması dikkat çekti. Yol boyunca vatandaşlar son zamanlarda artan terör olaylarını protesto ederek, terörü lanetledi.

VATAN SİZE MİNNETTAR ŞEHİTLİK ANITI AÇILDI

Atatürk Caddesi’nden yürüyerek, Vatan Size Minnettardır Şehitlik Anıtı önüne gelen binlerce Çerkezköylü’yü burada mülki ve askeri erkan karşıladı. Düzenlenen görkemli bir törenle 4 bir yanına Türk Bayrağı asılan Şehitlik Anıtı’nın açılışı yapıldı. Açılış töreni Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın yaptığı tarihi konuşmayla başladı. Başkan Akay, muhteşem konuşmasında 30 Ağustos Zaferi vurgusu yaptı. Başta şehit aileleri ve gaziler olmak üzere protokolü ve katılımcıları selamlayarak sözlerine başlayan Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bu anıtın oluşumunda fikirleri ile katkı sağlayan Kent Konseyi Başkanımıza ve yönetimine, gece gündüz demeden çalışarak bugüne hazır hale getiren heykeltıraşımıza ve belediye çalışanlarımıza da ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum.”dedi.

BUGÜN BİR FESTİVAL’DE BİRARAYA GELECEKTİK

Son dönemlerde artan terör olayları nedeniyle iptal edilen belediye programlarına atıfta bulunarak sözlerini sürdüren Başkan Vahap Akay, “Bizler bugün burada bir festivalde bir araya gelecektik. Ancak son dönemde ülkemizde baş gösteren kanlı terör eylemlerinde hayatlarını kaybeden şehitlerimizin aziz hatıraları nedeni ile hepinizin bildiği gibi bu programlarımızı iptal ettik. Bugün ‘Vatan size minnettardır.’ Anıtımızın açılışı için buradayız. Bugün 30 Ağustos 2015 Sadece Türkiye Cumhuriyeti tarihinin değil dünya tarihin en önemli dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos 1922 gününün üzerinden geçen 93 yılın ardından bizler bugünün aynı coşku ve heyecanı ile kutluyoruz. 30 Ağustos bağımsızlığın, egemenliğin, ülke bütünlüğünün sağlanmasının başlangıç noktasıdır.”dedi.

ONUN ADI GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

30 Ağustos Zaferi’nin önemine vurgu yapan Akay şunları kaydetti: “30 Ağustos tarihin tozlu sayfalarında bırakılmak istenen bir milletin şaha kalkarak dünyaya meydan okuduğu tarihimizdir. 30 Ağustos hasta denilen bir milletin topraklarını akbabalar gibi paylaşmaya çalışanlara bu milletin attığı tokadın tarihidir. 30 Ağustos tarihimizi bilmeyenlere tarihimizi öğrenmek istemeyenlere öğretmemiz gereken bir tarihtir. Ve bu tarihi yazanlar, bu tarihi yazan koca bir millet, bu topraklar üzerinde yıllarca kardeşçe yaşayan, düşmana karşı omuz omuza savaşan, ekmeğini bölüşen, Laz, Kürt, Alevi, Sünni demeden yıllarca bir arada kardeşçe yaşamış bu toprakların insanları bu tarihi yazanlar. Yıllar boyu şanlı ay yıldızlı Türk Bayrağı altında kardeşçe yaşayan bu milletin eşsiz lideri, Trablusgarp’ta, Balkanlarda, Kafkaslarda ve Çanakkale’de Conk Bayırı’nda, Arıburnu’nda Anafartalar’da düşmana geçit vermeyen komutan, topraklarımızı savaşta ele geçiremeyen ve sonra Akbabalar gibi Anadolu’ya, Trakya’ya üşüşmüş düşmanları, kadın-erkek, genç-yaşlı demeden bütün milleti arkasına katarak ulusal kurtuluş mücadelesini başlatan, yok edilmeye çalışılan bir milleti ayağı kaldıran bir lider, Türkiye Cumhuriyeti Devletini kurarak milletine armağan eden bir devlet adamı. Onun adı Gazi Mustafa Kemal Atatürk.”

TÜM ŞEHİTLERİMİZE ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM

Başkan Vahap Akay konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu milletin huzur ve güvenliği için hayatlarını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Türk Milleti’ne başsağlığı diliyorum. Bu topraklar üzerinden yüzyıllardır hesap yapanlara, kan üzerinden siyaset yapanlara tarihte bu millet cevap verdi.Bugün de bu hesabı yapmaya çalışanların hesaplarının tutmayacağını yine bu millet göstermektedir. Ben bu şanlı tarihte bu toprakların birliği beraberliği için canlarını feda eden, başta ulusal kurtuluş mücadelemizin lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum.”

BU MEMLEKET BİZİM

Akay sözlerini şöyle tamamladı: “Bugün açılışını yaptığımız anıtımızın Çerkezköyümüze hayırlı olmasını diliyor, bu duygu ve düşüncelerle Türk Silahlı Kuvvetlerimiz mensuplarının ve tüm hemşerilerimin 30 Ağustos Zafer Bayramları’nı kutluyorum. Diyor ki vatan şairi Nazım Hikmet ‘Dört nala gelip uzak Asya’dan Akdeniz’e bir kısrak başı gibi uzanan bu memleket bizim’ Bu memleket bizim, bu topraklar hepimizin.”

SÖZÜN BİTTİĞİ YER

Başkan Akay’ın ardından CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer bir konuşma yaptı. Yüceer, “30 Ağustos özgürlüğün adı.”dedi. Yüceer, Başkan Akay’a ve emeği geçenlere şehitlik anıtı için teşekkür ederek, son dönemlerde artan terör olaylarına dikkat çekti. Yüceer, birlik ve beraberlik içerisinde terörü yeneceğimizi söyledi. Yüceer’in ardından kürsüye bu kez CHP Tekirdağ Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Üyesi Emre Köprülü geldi. Köprülü, “Bugün Çerkezköylüler en güzel sözü söyledi. Buradaki coşku, katılım bana en güzel bayramlardan birini yaşattı.”ifadelerini kullandı. Daha sonra,  Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, kürsüye gelerek bir konuşma yaptı. Albayrak kısa konuşmasında, Başkan Vahap Akay’ın konuşmasına atıfta bulunarak, “Başkanımız çok güzel bir konuşma yaptı. Sözün bittiği yer.”dedi. Albayrak, şehitliğin önemine vurgu yaparak Çerkezköy’e Şehitlik Anıtı yapan Belediye Başkanı Akay’a teşekkür etti.

HEPİMİZ ŞEHADETİN ÖNEMİNİ BİLİRİZ

Törende son konuşmayı Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu yaptı. Tören alanında bulunan binlerce Çerkezköylü’ye seslenen Salihoğlu, “Hepimizin ailesinde bir şehit vardır. Şehadetin önemini, kutsiyetini hepimiz biliyoruz.” ifadelerini kullandı. Salihoğlu, sözlerini Vatan Size Minnettar Anıtı’nın Çerkezköy’ün sembol yerlerinden biri olması temennisi ile tamamladı.

AÇILIŞ YAPILDI

Konuşmaların ardından Vatan Size Minnettardır Anıtı’nın açılışı yapıldı. Açılış sonrası bazı vatandaşların Anıt’da yapılan temsili şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

Çerkezköy Haber/Cem BÜLBÜL-Burak ALMACI

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10