Yurtta barış, dünyada barış!

Bugün 1 Eylül Dünya Barış Günü. Dünya Barış Günü'nde Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'dan anlamlı bir kutlama geldi!

Çerkezköy 31.08.2015 18:48:00 0
Yurtta barış, dünyada barış!

Bugün 1 Eylül Dünya Barış Günü. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Dünya Barış Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayarak, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün anlamlı bir sözünü hatırlatarak Dünya Barış Günü’nü kutladı.

FARKLI İNSANLAR İÇİN AYNI ANLAMI İFADE ETMEKTE

Albayrak Barış Günü mesajında, “İkinci Dünya Savaşının başlangıç günü olarak kabul edilen 1 Eylül, birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de ‘Dünya Barış Günü’ olarak kutlanmaktadır. İnsanlığın geleceği için en önemli günlerden biri olan 1 Eylül Dünya Barış Günü, dünyanın farklı bölgelerindeki insanlar için aynı anlamı ifade etmektedir.”dedi.

YURTTA SULH DÜNYADA SULH

Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta sulh dünyada sulh’ sözüne atıfta bulunan Başkan Albayrak, “Başta ülkemiz olmak üzere dünyanın birçok yerinde yaşanan kaos ortamı insanlığın geleceğini tehdit etmekte ve insanın en temel hakkı olan yaşama hakkını elinden almaktadır. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta barış, dünyada barış’ ilkesinin vazgeçilmez bir ilke olarak kabul edilmesi gereken bugünlerde birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde olmalıyız.Bu duygu ve düşüncelerle, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü kutluyor; acının, savaşın ve kötülüklerin olmadığı; mutluluğun, huzurun, hoşgörünün ve evrensel barışın hakim olduğu bir dünya diliyorum.”diye konuştu.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10