Devir gram altın devri

Son zamanlarda yükselen altın fiyatları nedeniyle düğünlerde ki takı törenlerinde çeyrek altının yerini gram altın almaya başladı.

Çerkezköy 31.08.2015 18:48:00 0
Devir gram altın devri

Altınının bu aralar durmak bilmeyen yükselişi ile beraber yeni çözüm yolları da kendini göstermeye başladı. Düğünlerde sıkça gördüğümüz takı törenlerinde artık davetliler çeyrek veya yarım altın yerine gram veya yarım gram altın takmaya başladı.

MECBURİ OLMAYAN ALMIYOR

Altıntaş Kuyumculuk Satış Sorumlusu Volkan Demir Altın fiyatlarının geçen aya oranla oldukça yükseldiğini ve bununda vatandaşı alternatif çözümlere yönelttiğini belirtti. Kuyumcu Demir, “ İnsanlar önceden altını yatırım olsun diye alırlardı. Ama artık mecburi olmayanların dışında kimse altın almıyor. Bugün bir aileye ayda ortalama 3 veya 4 davetiye geliyor. Bunun her birine çeyrek altın takmaya kalksan 600 ile 700 lira arasında para tutuyor. Neredeyse asgari ücretle geçinen bir ailenin kazancı kadar oluyor.”diye konuştu.

ALTININ YÜKSELMESİ KİMSENİN İŞİNE GELMİYOR

Fiyatların artması nedeniyle insanların altın alamadığını hatta satmaya çalıştıklarını belirten Turkuaz Kuyumculuk Satış temsilcisi Uğur Akça ise bu durumun kimsenin işine gelmediğini söyledi. Bugün bir çeyrekliğin 175 lira olduğunu ifade eden Akça “Fiyatlar düşünce hareketlilik oluyor. İnsanlar önceden 10 bin liraya aldıkları altına şimdi 20 bin liraya ancak ulaşabiliyorlar. Bu durum ekonomiyi de olumsuz etkiliyor. İnsanların alım gücü yok oluyor. Altında ki bu fiyatlar insanları gram altın almaya yöneltti. Bir gram 100, yarım gram 50 ve 0,25 gram altın da 25 lira ”açıklamalarını yaptı.

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10