Akay Dünya Barış Günü'nü kutladı

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeni ile yazılı bir açıklama gerçekleştirerek tüm vatandaşların 1 Eylül Dünya Barış Günü'nü kutladı.

Çerkezköy 1.09.2015 18:27:00 0
Akay Dünya Barış Günü

EVRENSEL İNSAN HAKLARI BİLDİRGESİ’NE VURGU YAPTI

Belediye Başkanı Vahap Akay yapmış olduğu açıklamada Evrensel İnsan Hakları Bildirgesi’nin dünya barışında en önemli adımlardan birisi olduğunu ifade ederek, temel hak ve özgürlüklere saygılı, hukukun üstünlüğüne dayalı ve demokrasiyi kurmayı başarmış devletlerin temel yasası olduğunu dile getirdi. Belediye Başkanı Vahap Akay açıklamasına şu şekilde devam etti:“Türkiye Cumhuriyeti Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ ilkesinin öncülüğünde, kıtalararası konumuyla dünya barışının sağlanmasında ve korunmasında önemli ülkelerden biridir.”

1 EYLÜL DÜNYA BARIŞ GÜNÜ’NÜ KUTLUYORUM

 

Atatürk’ün izinde onun ilkesine sahip çıkarak özgürlükçü demokrasinin giderek önem kazandığı dünyada tüm insanların barış ve dostluk içinde yaşamlarını sürdürmesi temennisinde bulunan Akay, “Ülkemizde ve dünyanın farklı bölgelerinde, farklı isimler altında insanlık suçu işlemeyi sürdüren özellikle ülkemizde son günlerde baş gösteren terör örgütünü de kınıyor, herkesi barışa davet ediyorum. Gençlerimize daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için silahların susmasını ve barışın tüm dünyaya hâkim olmasını diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, başta ülkemiz olmak üzere, insanlık dünyasına barış diliyor, barışın egemen olacağı bir ülkede ve dünyada yaşamak dileği ile 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü kutluyorum.”

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10