Otomotiv sektöründe durgunluk yaşanıyor

Son zamanlarda tırmanışa geçen Dolar ve Avro otomotiv sektöründe de fiyatları yükseltti. Fiyatların yükselmesiyle birlikte otomobil almak isteyenlerin sayısında düşüş yaşanıyor.

Çerkezköy 1.09.2015 18:29:00 0
Otomotiv sektöründe durgunluk yaşanıyor

OTOMOBİL SATIŞLARI DÜŞTÜ

Türk Lirası’nın döviz karşısında günden güne değer kaybettiği bu zamanlarda otomobil sektöründe de durgunluk yaşanmaya başlandı. Sıfır otomobillerin pahalılığından dolayı ikinci ele yönelen vatandaş şu an ki belirsizliklerden dolayı bu isteğinden de vazgeçmiş gibi görünüyor.

Otomobil sektörününün Çerkezköyde’ki satış ve pazarlamacılarından olan Kanburoğlu Otomotiv ve Sigorta Satış Müdürü Fatih Yılmaz insanların araba almadaki tedirginliklerine değinerek “Yılın ilk yarısında satışlar güzeldi fakat ikinci yarısına girdiğimizde ise hükümetin kurulamamasından ve tekrar seçime gidilmesinden dolayı araba satışlarında durgunluk yaşanmaya başlandı. Son 6 aylık dilimde sadece maddi gücü yeterli olanlar araba alıyıor, önceki gibi kredi kullanarak borçlanarak araba almaya gelenler azaldı artık. Ulusal piyasalarda ki dalgalanma ve doların tırmanışı fiyatları yükseltti ve satışları düşürdü.”dedi.

SATTIĞIMIZ ARABAYI AYNI FİYATA ALAMIYORUZ

Kanburoğlu Otomotiv ve Sigorta Satış Müdürü Yılmaz otomobil piyasası ile ilgili şunları kaydetti: “Önceden insanlar araba alsada almasada en azından piyasaları öğrenmek adına gelip kontrol ediyordu. Şimdilerde ise sadece parası olan geliyor. Bizde sattığımız arabayı aynı fiyata alıp vitrine koyamıyoruz. Eskiden 15 bin lirası olan adam 3 bin lirada borçlanıp araba almak istiyordu artık kimse bu riske giremiyor, 20 bini varsa 5 binini kenara koyarak planlama yapıyor.”

Haber/Cem BÜLBÜL

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10