Barış kadının kendisidir

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca dün saat 13.00'da CHP Çerkezköy İlçe Başkanlığı'nda 1 Eylül Dünya Barış Günüyle ilgili bir basın toplantÄ

Çerkezköy 1.09.2015 18:30:00 0
Barış kadının kendisidir

 Alaca’nın “Barış kadının kendisidir, herkesin 1 Eylül dünya barış gününü kutlarım” dediği toplantıya kadın kolları üyeleri de katıldı. CHP Çerkezköy Kadın Kolları tarafından düzenlenen basın toplantısında konuşan başkan Alaca ülkemizin içinden geçtiği zor günlere değinerek Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kollları olarak silahların sustuğu, kanın akmadığı bir Türkiye hayal ettiklerini belirtti.

KEFENİNİ GİYEREK SİYASETE SOYUNDULAR

Konuşmasında milletçe zor günlerden ve acılardan geçtiğimize değinen Kadın Kolları Başkanı Alaca “7 Haziran seçimlerinden sonra yaşadıklarımız, kandan, acıdan, nefretten beslenenleri bir kez daha gözler önüne serdi. Sahte barış güvercinlerinin taşıdıkları düşünülen zeytin dalının, aslında kamufule edilmiş bir kitle iletişim silahı olduğu bugün tüm çıplaklığıyla ortaya çıktı. ‘Baldıran zehri içmeyi’ göze alan ‘kefenini giyerek’ siyasete soyunanlar bu süreçte birden bire anayasayı ‘bekleme odasına’ alarak ve barışı başka bahara bırakarak güvercinlikten şahinliye terfi eden yeni bir kimlikle sahnede yerini aldı. Bu kimlikle kendisini mevcut siyasal sistem içinde hiçbir yasa ve etik değere bağlı görmeyenler ne yazık ki şehit cenazelerini de siyasal bir gösteriye çevirmekten geri durmadılar.”dedi.

İNSAN OLMAK ÖLDÜRMEKTEN DEĞİL YAŞATMAKTAN GEÇER

Yaptığı açıklamada sıkça barış çağrısı yapan başkan Alaca, insan olmanın öldürmekle değil yaşatmakla olduğunu söyledi. Bu uğurda savaşa, teröre ve şiddetin her türlüsüne karşı olduklarının altını çizen Alaca, “Evde, sokakta, yurtta ve dünyada gerçek barış istiyoruz. Ve biz iyi biliyoruz ki gerçek barış birbirimize inanarak her türlü ayrımcılığa karşı koyarak, değerlerimizi emeğimizi sömürenlere karşı birlikte başkaldırarak ve geleceğe güçlü bir inançla sahip çıkarak sevgi ve güven ile yapılır. Ülkeyi yönetemeyenlere, kan ve kindarlık üzerinden siyaset yapanlara, sıkıştıkça kadın bedeni üzerinden gündem yaratanlara karşı; sevgi ve saygıyı, huzuru ve güveni örgütleyecek insanca bir yaşamın umutlarını filizlendirecek bir güce ihtiyaç var. Bu gücün yaşadığımız topraklarda doğanın ve yaşamın yaratıcı gücü olan kadınlardan geleceğinin bilincindeğiz. İnanıyoruz ki barışı; savaş için diretenler değil barış için direnenler yapacak.”diye konuştu.

Haber / Burak ALMACI

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10