Seval-Ahmet Çetin'den eğitime büyük destek

Ambardere Mevkii'nde 132 bin metrekarelik bir arazi üzerinde yapılması planlanan Eğitim Kampüsü Projesi'nde ilk adım Seval-Ahmet Çetin çiftinden geldi. Dün saat 12.00'da Çetin Group Merkezi'nde dÃ?

Çerkezköy 1.09.2015 18:32:00 0
Seval-Ahmet Çetin

VALİ SALİHOĞLU’DA KATILDI

Dün Atak Kozmetik Fabrikasında düzenlenen törene Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan ile Şube Müdürleri Abdullah Nair ve İrfan Danışmaz, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz ve çok sayıda sanayici katıldı.

“İNSANA YAPILAN YATIRIM GELECEĞE YAPILAN EN ÖNEMLİ YATIRIMDIR”

İmza töreni öncesi kürsüye ilk olarak gelen Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, Kampüs alanı içine yapılacak olan Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesi içi emeği geçen herkese teşekkür ederek Seval-Ahmet Çetin çiftine yaptıkları hayır işinden dolayı da şükranlarını sundu. Programda daha sonra kürsüye Çetin Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin geldi.  Çetin “Yaradanım bize okadar cömert davrandığı şeyler karşısında bizim yaptıklarımız bir şey değildir. Bana yaradan biraz farklı davranıyor ve baya bir cömert bana karşı şükürler olsun. Onun bizlere verdiği bu nimetler karşısında yaptığımızın sözü bile olmaz. Yine de teşekkür ederim. İnsana yapılan yatırım geleceğe yapılan en önemli yatırımdır” dedi.

“ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN”

Çin Atasözünden bahseden Çetin “Eğer bir yıla yatırım istiyorsan buğday ve çeltik ek. Eğer on yıla yatırım yapmak istiyorsan ağaç ve kavak ek. Eğer yıllara geleceğe yatırım yapmak istiyorsan insana yatırım yap. Ekonomik olarak gelişmiş ülkelerle ekonomisi geri kalmış ülkeler arasında ki en önemli faktör tarihlerinin eski olması mı sanmıyorum. Coğrafi konumlarını sanmıyorum. Yer altı veya yer üstü zenginlikleri mi sanmıyorum. Bence en önemli faktör eğitimli insan kaynaklarının zenginliğidir. Bizler de nacizane kendi grubumuz içerisinde böyle bir fen lisesini kazandırmak istedik. Allah yar ve yardımcımız olsun” diye konuştu.

TEŞEKKÜR ETTİ

Hayırsever Çetin sözlerini şöyle sürdürdü: “Projenin hayata geçmesi Çerkezköy’ümüzün de marka değerini yukarıya taşıyacağına inancımız tamdır. Sadece Çerkezköy’e değil bölgemize hatta ülkemize de hizmet verecektir. Yapacağımız fen lisesinin bütçesinde emeği geçen başta analarımızın babalarımızın öğretmenlerimizin destek olan kardeşlerimizin, fikirleri ile bizlere yol gösteren çok kıymetli dostlarımızın, yerinde yaptıkları eleştirilerle değerli basınımızın, tabi bunlar önemli ama bize güvenen bize destek veren sanayici ve iş adamlarımızın desteği olmadan bunları başaramazdık. Bunun yanında 6 bine yakın ve geçmişte çalışanlarımın hepsinin emeklerinin var olduğu, bunun yanında bana en çok ihtiyacı olduğu zamanlarda vakit ayıramadığım oğlum Atakan’ın, gece gündüz benimle birlikte çalışan sevgili eşim Seval Çetin’in bu bütçenin birikmesinde hepsinin payı vardır. İnşallah bunun sevabı hepinize ve burada şahit olanlara da nail olur. Bu projeyi hayata geçirme kararı aldığımız günden bugüne kadar sayın Valimiz, Kaymakamımız, Milletvekilimiz, Milli Eğitim Müdürümüz, Genç başkan Belediye Başkanımızın hepsinin destekleri oldukça fazladır. Bu sebeple hepsine teşekkür ediyorum. İnşallah imzalayacağımız bu protokolü temelini atıp okulumuzu hep birlikte açmak nasip olur. Heyecan dolu bu mutlu günümüzde sizlerle birlikte olmak bizleri onurlandırdı” dedi.

“ÖNEMİ FAZLADIR”

Çerkezköy için önemli bir gün olduğunu kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise ,“Nüfusu 130 bine dayanmış Tekirdağ’ın ve Türkiye’nin en önemli sanayi kentlerinden birinde yaşıyoruz. Çerkezköy’ümüz milli eğitim konusunda eksikleri çok fazladır. Bugün teşekkürü hak eden Çetin güvenlik ailesine bir kere daha Çerkezköylüler olarak şükranlarımızı sunuyorum. Bugünün önemi Hacı Fahri Zümbül cami önünden, Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi ve Serkan-Müjgan Karagöz engelli okulunun önünden her geçişimizde biz bunun önemini bugün bir kez daha iyi anladığımızı düşünüyorum. Böyle bir hassasiyetlerinden dolayı okul kampüsünün protokolünün tamamlanmasına sayılı günler kala böylesine bir fen lisesini Çerkezköy’e kazandıracakları ve bu protokolü bugün imzalayacakları için bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“SANAYİCİMİZ İLE GURUR DUYUYORUZ”

Emeği geçen herkese sonsuz teşekkür eden Akay, “Bu konuda ki hassasiyetlerinden dolayı ve her ortamda bu hassasiyeti yüksekte tutan sayın Çerkezköy Kaymakamız Metin Kubilay’a ve sayın Valimize şükranlarımı sunuyorum. Bizler Çerkezköy de hayırseverlerin önemini biliyoruz. ÇTSO eseri bugün Çerkezköy’de var. Ancak havasını suyunu iş gücünü kullanan sanayimizle de gurur duyuyoruz. Ancak ben sanayi bölgemizin Çerkezköy’e olan aidiyet duygularını biraz daha yukarı kalkmasını sadece temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle katkı sağlayan herkese teşekkürlerimi sunuyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

“ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ”

Çerkezköy’ün nasıl sanayi alanında ülkede adından söz ettiriyorsa bununla beraber eğitimde de marka kent haline gelmesi için topyekün bir seferberlik başlattıklarını kaydeden Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay da konuşmasında, “Bu amaçla okul öncesinden başlayarak eğitimin her kademesini yakından ilgilenerek eğitim kurumlarının hem fiziksel şartlarının iyileştirilmesi, hem de kalitesinin artırılması için yoğun bir çaba sürdürmekteyiz. Bu faaliyetlerimizden biri de Kaymakamlığımızın girişimleri sonucu tüm ortaöğretim kurumlarının bir araya toplanacağı bir Eğitim Kampüsü yapılması için Ambardere mevkiinde 133 dönümlük arazinin 31.01.2016 tarihine kadar tahsisi yapılması olmuştur.” dedi.

“MUTLULUK DUYUYORUM”

Kaymakam Kubilay sözlerini şöyle sürdürdü: “Çerkezköy’de her yıl yüzde onları bulan öğrenci sayısında ki artışın getirdiği başta ikili eğitim olmak üzere birçok olumsuzluğa son verecek ve liselerde eğitim kalitesinin arttırılmasını sağlayacak bu alana derslik kapasitesine göre 17 okuldan 39'a kadar okul yapılabilecektir. Öğrencilerimize daha kaliteli, daha güvenli ve daha iyi sosyal-sportif imkânlar sağlayacak olan Eğitim Kampüsü projesinin bugün itibariyle hayata geçirmekten dolayı duyduğum memnuniyeti belirtir, başta ilçemize Eğitim Kampüsü’nde bir Fen Lisesi kazandıracak olan hayırsever Seval-Ahmet Çetin çiftine ilçemiz adına çok teşekkür ediyorum. Her nefes alışverişte tabiri caizse sorumluluğunu omuzlarında hissettiğimiz geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, gençlerimizin daha iyi yetiştirmekten daha önemli bir görevimiz olmadığına inanarak her zaman söylediğimiz üzere en esaslı meselemizin eğitim olduğunu vurgulamaya devam edeceğimizi buradan bir kez daha ifade ediyor, buradan hayırseverlerle,  Sivil Toplum Örgütlerine, Sanayicilerimize ve işadamlarımıza da Eğitim Kampüsü Projesine okul yaptırarak destek olmaları çağrısında bulunuyor bu duygu ve düşüncelerle Seval-Ahmet Çetin Fen Lisemizin ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyor, hepinize saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

“EĞİTİM VE ÖĞRETİM İLE OLUR”

Geleceği ve ülkeyi emanet edecek gençleri iyi yetişmiş birer fert olarak topluma kazandırmadaki görevin büyüklere düştüğünü kaydeden AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan  “Gençlerimizi yarınlara hazırlamak, ancak iyi bir eğitim ve öğretimle olur. Yapılacak olan okulumuz kalitesi ve imkanları açısından bölgemizin sayılı okullarından birisi olacaktır. Biz milletçe ‘insan yaşat ki devlet yaşasın’ diyen şeyh Edebali’nin torunları olarak insana verilen öneme şu an bu değerli yatırımla sahip çıkmanın haklı gururunu yaşıyoruz” açıklamasında bulundu.

KAHVALTIDA KONUŞULDU

Çerkezköy’e kazandırılması planlanan okul projesinin bir kahvaltıda konuşulduğunu kaydeden Doğan, “Bir ay öncesine kadar Pazar kahvaltısında Kaymakamımızın ailesi ve Çetin Ailesi ile birlikte bir araya geldik. Yine her zaman ki gibi Tekirdağ için, Çerkezköy için ve ülkemiz için neler yapabiliriz diye  konuşurken, Kaymakamımızın kıymetli eşi Fisun Hanım eğitici kişiliği ile önemli bir konuya değindi. Çetin ailesinin yaptırmak istediği öğrenci yurdu fikrinden vazgeçip bu güzel projeye imza attılar. Sizlerin huzurunda bu projenin yapımını üstlenen Seval-Ahmet Çetin çiftine tekrar teşekkür ediyorum. Dua kapısının her iki cihanda da açık olduğu bu okulumuzun ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

“BİR EKSİKLİK VARDIR”

Programda son olarak kürsüye Tekirdağ Valisi Enver Salioğlu geldi.  Hayırsever Seval-Ahmet Çetin çiftine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Vali Salihoğlu, “Buradan hayırseverliğin önemine değinmek istiyorum. Kimse bu günlere kolay gelmemiştir. Zorlukları aşarak bugünlere kadar geldik. Ahmet Çetin’in yaşamındaki kesitlerden de bu anlattıklarım açık bir şekilde görülüyor. Başkasına ait ihtiyacı gidermek insanı mutlu etmiyorsa orada bir eksiklik vardır. Hepimizin gücümüz yettiği oranda iyilik yapma imkanı bulunuyor. Bunu bazıları madden, bazıları da manen yerine getiriyor. Seval-Ahmet Çetin çifti de bugün burada olduğu gibi çok önemli bir çalışmanın içerisinde yer alıyor. Hayırseverler başımızın tacıdır, böyle olmaya da devam edecekler. Onların bıraktığı bağışlara da toplum olarak sahip çıkmalıyız” dedi.

“TEKİRDAĞ’A YAKIŞMIYOR”

Tekirdağ’da yaşanan eğitim ve öğretim sorununu da değinen Salihoğlu “İl genelinde 92 okulda ikili öğretim yapılıyor. Bu durum gerçekten Tekirdağ’a yakışmıyor. Tekirdağ’ın ülke ekonomisine sağladığı katkı ve eğitimdeki sıralamasının aynı aşamada bulunması gerektiğini ifade etmek istiyorum. Eğitimde seviyenin üst sıralara çıkmasında hayırseverlerin de katkıları çok önem taşıyor. Çerkezköy Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesi Çerkezköy’e hayırlı olsun. İnşallah okulun temel atma töreninde de bir araya geleceğiz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

PROTOKOL İMZALANDI

Konuşmaların ardından Çerkezköy Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesi’nin protokolü Çetin Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Seval Çetin ile Seval-Ahmet Çetin’in oğlu Atakan Çetin, Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ve İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler tarafından imza altına alındı. Alkışlar eşliğinde protokolün imzalanmasının ardından davetlilere yemek ikramında bulunuldu.

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10