Meclis ikinci oturumu gerçekleştirdi

Kapaklı Belediye Meclisi Eylül ayı ikinci oturumunu Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında gerçekleştirdi.

Kapaklı 2.09.2015 19:37:00 0
Meclis ikinci oturumu gerçekleştirdi

DÜN TOPLANDI

Dün saat 11.00’de gerçekleştirilen toplantıda Asım Yavuz tarafından verilen dilekçede geçtiğimiz aylarda yakalandığı amansız hastalık sonucu hayatını kaybeden gazeteci Şinasi Şahin’in isminin bir sokağa verilmesi konusu görüşüldü. Konuyla ilgili bilgi veren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “Bu madde için komisyon detaylı bir araştırma yapsın. İsim verilecek sokak olduğu takdirde Şinasi Şahin’in ismini bir sokağa verebiliriz” dedi.

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Bir sonraki gündem maddesinde belediye emlak ve İstimlak Müdürlüğü’ne sunulan belediye hissesi tapu devir işlemleri konulu yazı görüşüldü. Pınarça Mahallesi’nin talebinin değerlendirileceğini kaydeden Başkan Mandalı, “30.03.2014 tarihinden önce Pınarça da yaşayanlar paralarını alıp satışlarını yapmışlardı. Büyükşehir  Yasası ile Kapaklı’ya devredildiği için satışı yapılamıyor. Evrakları bize gelip muntazam bir şekilde encümen kararı ile satışının yapılması gerekiyor” diye konuştu. İlgili gündem maddesi de oy birliği ile kabul edildi.

HARCIRAH VERİLECEK

Belediye Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından Kapaklı sınırları bulunan 841 ada 8 nolu parselin tamamı 291 metrekare arsada bulunan 18 metrekarelik belediye hissesinin satılması konusu görüşülürken, bir diğer gündem maddesinde ise Karaağaç Mahallesi 728 ada 18 parsel hisse187 metrekare arsada 67 metrekarelik belediye hissesinin satışı da oy birliği ile kabul edildi. Belediye Başkan Yardımcısı Aziz Özkan’ın 03.09.2015 ile 06.09.2015 tarihleri arasında Bulgaristan Samuil Belediye Başkanı Beytula Sali’nin davet programına 6245 sayılı harcırah kanununa göre yol ve yevmiyelerinin belediye bütçesinden karşılanması hususu da oy birliği ile kabul edildi. Komisyona havale edilen Karaağaç Gençlik ve Spor Kulübü Derneğinin dilekçesi karara bağlandı. Komisyon tarafından yapılan bilgilendirme kulüp başkanlık yeri olarak kullanılmak üzere Karaağaç Mahallesi ek hizmet binasından yer tahsis edilmesi talebine istinaden, söz konusu taşınmazın mülkiyeti ile ilgili bilgilerin araştırılmak üzere komisyon çalışmalarının devam etmesinin uygun olacağına dair bilgiler verdi. Komisyonun aldığı kararda oy birliği ile kabul edildi.  

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10