Hamsi 10 TL'den sezonu açtı

15 Nisan da getirilen av yasağının 1 Eylül de sona ermesiyle birlikte 'Vira Bismillah' diyen balıkçılar tezgâhları doldurmaya başladı.

Çerkezköy 2.09.2015 19:40:00 0
Hamsi 10 TL

Eylül ayı ile birlikte denizlerdeki avlanma yasağıda sona erdi ve balıklar tezgâhlarda ki yerini alarak görücüye çıkmaya başladı. Bu yılın geçen seneye oranla daha bereketli bir sene olacağını belirten balıkçılar açılış fiyatlarınında geçen yıla oranla yarı yarıya düştüğünü söyledi.

HAMSİ BOL

Kilosu 10 liraya sezon açılışı yapan Hamsi’de bu yıl bolluk yaşanacak. Çekezköy balıkçılarından aldığımız bilgilere göre denizde hamsi bolluğu var. 10 liradan satışa çıkan hamsinin fiyatının yaklaşık 5 liraya kadar düşeceğini tahmin ettiklerini belirten Yaşar Balıkçılık Satış Sorumlusu Dursun Akkurt geçen sene Hamsi’nin 20 liradan sezonu açtığını söyledi.

HAVALARIN SOĞUMASI LAZIM

Aşırı sıcak havalardan dolayı balıkları tezgâhlara tam anlamıyla çıkarmayan balıkçılar havaların soğumasıyla birlikte tezgâhlarında dolacağını söyledi. Tane işi satılan Palamut’ta bu yıl biraz daha alıcının yüzünü güldürecek gibi duruyor. Bir palamut’un yaklaşık 400-500 gram arasında geldiğini ve şu anki fiyatının 15 lira olduğunu belirten balıkçı Akkurt bu fiyatın geçen sene 25 lira olduğuna dikkat çekti.

Havaların soğuması ve yağmurların gelmesini beklediklerini söyleyen balıkçılar böylelikle hem palamudun yağmuru yiyerek daha da büyüyeceğini hem de fiyatının yaklaşık olarak 5 liraya kadar düşeceğini ifade ettiler. Karadeniz somonuna ise ilgi az görülüyor. Karadeniz balıkçılık satış sorumlusu Cenk Diş müşterilerin daha çok ithal somon aldıklarını belirterek yerli Somon’un kilosunun 25, ithal Somon’un ise 35 lira olduğunu söyledi. Karadeniz Balıkçılık Satış Sorumlusu Diş, tezgâhlardaki diğer balıkların kilogram ve tane fiyatlarını ise şöyle sıraladı: “Mırlan kilogram 20-25 TL, Mezgit kilogram 15-20 TL, İstavrit kilogram 15 TL, Sardalya kilogram 7 TL ve Çupra ile Levreğin tanesi 8-10 TL.”

Çerkezköy Haber/Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10