"Çerkezköy ve Kapaklı'ya ötelenen hizmetler en büyük ihanettir"

Haziran ayında temeli atılan Taşkın Koruma amaçlı köprü menfezlerin açılışı dün düzenlenen programla gerçekleşti.

Çerkezköy 2.09.2015 19:42:00 0

AÇILIŞ YAPILDI

Dün saat 14.30’da gerçekleştirilen açılışa Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, CHP İlçe Başkanı Birol Öztürk, TESKİ birim müdürleri, meclis üyeleri katıldı.

“VERDİĞİMİZ SÖZÜ TUTUYORUZ”

Programda açılış konuşması gerçekleştiren TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, “Taşkın koruma amaçlı köprü ve menfez açılışına hoş geldiniz. Kısa bir süre önce Haziran ayında katılım ile burada Çerkezköy’ün taşkınlardan korumak için başlattığımız projenin ilk adımını beraber yapmıştık. TESKİ olarak kısa bir süre içinde yatırımı tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. 2.5 aylık süre içinde arkadaşlarımızın desteği ve müteahhit firmanın hızlı olması ile verdiğimiz sözü tutuyoruz. Dere ıslahı TESKİ’nin görevinde değildir. Tekirdağ Büyükşehir’in bizi görevlendirmesi, destek ve yetkilendirmesi dolayısıyla bu çalışmayı yapıyoruz. Bu noktada Çerkezköy’ü taşkınlardan korumak için çalışmalar devam edecektir” dedi.

“ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK”

TESKİ’nin Çerkezköy için hizmetlerinin devam edeceğini kaydeden Başa, “Kış aylarında yaşadığımız ilçe merkezinde ciddi su taşkınları oldu. TESKİ olarak çalışmalarımız devam etti. En yakın zamanda önümüzdeki hafta yaptığımız çalışmaları Büyükşehir Meclisi’ne göndereceğiz. İlçe merkezinin taşkınlardan korunması için yetki isteyeceğiz. Etap etap da tamamlayacağız. Biz gerçekten Çerkezköy’ün yaşadığı sıkıntılara duyarlıyız. Bize verdiği destek ile elimizden geldiğince bu sorundan kurtarmak için planlı bir şekilde devam edeceğiz” diye konuştu.

“SORUMLULUK HİSSEDİYORUZ”

Çerkezköy’ün başka problemlerinin de olduğunu kaydeden Başa “Çözümü noktasında büyük bir sorumluluk hissediyoruz. Çerkezköy’de kanalizasyonlar derelere deşarj oluyor. Bunların kolektörleri yapılarak devam eden arıtma tesisine bağlanması noktasında çalışmalarda sona gelindi. Biz genel müdürlük olarak bu projenin içine Kızılpınar’ın kanalizasyonunu da dahil ettik. 27 milyon TL kredi kullandık ve ihalesi yapılacak. İnşallah Çerkezköy’ün kanalizasyon ve atık su problemini de çözmüş olacağız. Çerkezköy’de derelere akan kanalizasyon ortadan kalkacak” dedi.

“MÜRACAATTA BULUNDUK”

İçme suyu sürekli arıza ve patlak verdiğini kaydeden Başa “Biz TESKİ olarak Çerkezköy den iyi bir içme suyu ve kanalizasyon almadık.  Yenilenmesi için elimizden geleni yapacağız. Genel müdürlük olarak İller Bankası’na müracaat ettik. İçme suyu şebekesinin tamamlanması için proje yapılması gerekiyor. Bununla ilgili de müracaatta bulunduk. İller bankası bu isteğimizi kabul etti, çalışma grubu gönderdiler. Ön etüt çalışmasını tamamladılar. İçme suyu şebekesinin projesinin yenilenmesi için genel müdürlüğe teklifte bulunacaklarını söylediler. Kanalizasyondan sonra içme suyunun yenilenmesi için genel müdürlük olarak elimizden gelen çalışmayı yapacağız. Bu yatırım gerçekleşmesinde emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

BİZLERİ MUTLU ETTİ

Çerkezköy’ün en önemli sorunlarından birisinin Çorlu deresi ıslahı olduğunu kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Çerkezköy’ün temel problemi var ve bu konuda Devlet Su İşleri (DSİ) 2002 ve 2012 taşkınlarının ardından sorumluluklarını ve yapacaklarını sürekli öteledi. Çerkezköy’ün bir tane daha taşkın yaşamaya tahammülü yok. Bu sebeple DSİ’nin Çorlu deresi ıslah projeleri daha hızlı yapılmasını talep ediyoruz. Çerkezköy sel taşkını konusunda artık daha hassastır. Biz kötü günlerde buluşmak istemiyoruz. Birinci adımı menfez çalışması ile gerçekleştirdik. Çerkezköy’ün ayrıca kanalizasyon alt yapı sorunu var. TESKİ’nin kuruluşunun ardından kucağında bulduğu problemlerin başında kanalizasyon sorunları var. Kızılpınar’da yapılacak kanalizasyon çalışmalarının ardından TESKİ’nin  Kızılpınar’ı projeye dahil etmesi bizi çok mutlu etti. Kızılpınar’da yapılacak çalışmaların ardından Kızılpınar’a olan borcumuzu ödemiş olacağız. Çerkezköy’de üst yapısı tamamlanmış bir çok mahallesinde maalesef altyapı sorunları var. Alt yapı çalışmaları için üst yapısı tamamlanmış yerlerde yeniden çalışmalar yapılacak ve içme suyu hattı yenilenecek” dedi.

EN BÜYÜK İHANETTİR

Göreve geldikten itibaren 512 gün geçtiğini kaydeden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “Geriye baktığımız zaman hiç boşa geçmemiştir. Gerek Büyükşehir gerek 30 marttan sonra halkın gücü ile göreve gelen sosyal demokrat başkanlar gün gün doldurarak insan odaklı belediye yönetimi anlayışı ile görevlerini yerine getirdiler. Çerkezköy ve Kapaklı’ya ötelenen hizmetler en büyük ihanettir. Bütçeler ihanet bütçesi değildir. Biz bunu kabul etmiyoruz. 30 Mart 2019 da bütün arkadaşlarımız bütün programların yapıldığını göreceksiniz” dedi.

“TAŞKINLARI ÖNLEYECEĞİZ”

1 Ocak 2016 tarihinden itibaren 11 ilçede de birimler kurulacağını kaydeden Albayrak, “Büyükşehir’in birimlerini kurarak vatandaşımız Tekirdağ’a gitmeden hizmetlerini alacaklar. Çerkezköy 30 Mart 2014’ten bu yana yağmurda sel baskını yaşadı. Orada yaşananları gördüm. Vatandaşın 10 yılda yaşadığı bıkkınlığı gördüm. İki defa taşkın görmesine rağmen hala o işlerin ötelendiğini gördüm ve çok üzüldüm. TESKİ’yi kurar kurmaz bu sorunu ortadan kaldırmayı hedefledik. Birinci aşamasını köprü ve menfez ile yaptık. Bu çalışma ile birlikte ilçe içindeki taşkınları da önleyeceğiz” açıklamasında bulundu.

 AÇILIŞI YAPILDI

Çerkezköy’de asbes boru sorunu olduğunu kaydeden Albayrak, “Yüzde 43’ü asbes boru olan içme suyunun 97 kilometrelik su hattının değişmesi gerekiyor. Çerkezköy halkı bunu hak etmiyor. Ben Büyükşehir Belediye Başkanı olarak oy almayacağımı bilsem de yine de bu asbes boruları yapacağız. Bize güvenin ve güvenmeye devam edin. Göreceksiniz ki 2016 yılının başından sonra halkımız çok mutlu olacak ve sistem tamamen oturmuş olduğunu görecekler” diyerek konuşmasını tamamladı. Okunan duanın ardından Taşkın Koruma amaçlı köprü menfezlerin açılışı gerçekleştirildi.

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10