Halk sağlığına yönelik koruyucu sağlığı hizmetleri titizlikle yürütülüyor

Çerkezköy Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr.Olcay Palak 3-9 Eylül Sağlık Haftası nedeniyle bir açıklama yaptı.

Çerkezköy 3.09.2015 17:45:00 0
Halk sağlığına yönelik koruyucu sağlığı hizmetleri titizlikle yürütülüyor

AÇIKLAMADA BULUNDU

Halk sağlığını tehdit eden unsurların başında obezite ve tütün kullanımının geldiğini kaydeden Palak, “Çoğu kişi gün boyu oturarak çalışmakta, zamanlarının büyük çoğunluğunu televizyon veya bilgisayar karşısında geçirmekte ve bu arada yiyecek bir şeyler atıştırmaktadır. Bu bağlamda bireylerin harcadıkları enerji, aldıkları enerjiden daha az olmaktadır. Bu da vücuttaki yağ kitlesindeki artışa ve şişmanlığa yol açmaktadır. Bu durum koroner kalp hastalıkları, kanser, diyabet gibi bir çok kronik hastalığın oluşmasına zemin hazırlamaktadır” diye konuştu.

“FARKINDALIK OLUŞTURULUYOR”

Palak, “Bakanlığımız; hem obezite ile mücadele konusunda, hem de tütün ve tütün ürünlerinin kullanımının önlenmesi konularına oldukça fazla önem vermektedir. Çerkezköy Toplum Sağlığı Merkezi olarak obezitenin ve tütün ürünlerinin kullanımının önlenmesi konularında, kamuoyunda farkındalık oluşturulması amacıyla bir dizi program hazırlanmaktadır. Obezite, tütün kullanımı,madde bağımlılığı ve bunların sebep olduğu kronik hastalıklarla ilgili halk ve okul eğitimleri her ay düzenli bir şekilde kurumumuz tarafından yürütülmektedir” açıklamasında bulundu.

“ANA AMAÇLARINDANDIR”

Çerkezköy’de 30-65 yaş kadınlar için rahim ağzı kanseri taramaları, 40-69 yaş kadınlar için meme kanseri taramaları 50-70 yaş kadın erkek için kolon kanseri taramaları aile hekimleri tarafından yapıldığını kaydeden Palak, “Kanser taramaları için aile hekimleri ile işbirliği yapılarak,Tekirdağ KETEM hasta transferleri Çerkezköy Belediyesi’nin desteği ile her ay yapılmaktadır. Bulaşıcı hastalıklarla ilgili kamuoyunda farkındalık oluşturulması amacıyla halk ve okul eğitimleri yapılmaktadır. Okul aşıları ve Hacca gidecek olan vatandaşlarımızın aşıları döneminde aksatılmadan uygulanmaktadır. Ağız-diş sağlığı taramaları,60 ayını doldurmuş anaokulu çocuklarına flor vernik uygulamaları ve ağız-diş sağlığı eğitimleri her ay düzenli olarak yapılmaktadır.Koruyucu sağlık hizmetleri ile toplum bilincini artırarak,hastalık meydana gelmeden önlemek ve hayat standardını yükseltmek,halk sağlığı çalışmalarının ana amaçlarıdır. İlçemizde toplum sağlığı merkezimiz tarafından, halk sağlığına yönelik koruyucu sağlığı hizmetleri arttırılarak ve titizlikle yürütülmektedir” dedi.

Çerkezköy Haber

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10