Ne söz verdiysek yapacağız

Köprü ve menfezlerin açılışının ardından Çerkezköy Belediyesi'ne geçen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ilçede yapÄ?

Çerkezköy 3.09.2015 17:58:00 0
Ne söz verdiysek yapacağız

 

Önceki gün Çerkezköy Belediye Meclis toplantısı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Zeki Gürcün ile Fatih Ünsal, TESKİ Genel Müdürü Dr.Şafak Başa, daire başkanları, belediye meclis üyeleri ile büyükşehir belediyesi yetkilileri katıldı.

5 YIL İÇİN NE SÖZ VERDİYSEK HEPSİNİ YAPACAĞIZ

Çerkezköy Belediye Binası’ndaki basın toplantısına “Çerkezköy çok şanslı, sadece hizmet etmek için gelen genç bir Belediye Başkanı var” diyerek sözlerine başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy’ün birçok sorunu ötelenen fakat sürekli göç alan, bunun sonucunda ise nüfusu hızla artan bir ilçe olduğunu ifade etti. Kendisinin ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın seçim beyannamesinde yazan her vaadin 5 yıl sonunda gerçekleşeceği sözünü veren Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Vatandaşımıza 5 yıl içinde neler yapacağımızın sözünü verdiysek hepsini yerine getireceğiz.” dedi.

“TALEPLER KARŞILANACAK”

Yapacağı projeler hakkında konuşan Albayrak, “Tekirdağ’da 146 bin 500 öğrencimiz bulunuyor. Her yıl nüfus artışından dolayı 5 bin derslik ihtiyacı oluyor. Büyükşehir’in 11 ilçeye 11 ilköğretim okulu yapma projesinde protokolü imzaladık. Kızılpınar’a yapacağımız 21 derslikli okulun temelini 1 Nisan’da atmayı planlıyoruz. Kentpark ve Kültür Merkezi Projesi son aşamaya geldi. Şubat 2016’da temelini atacağız. Bağlık Mahallesi’ne alt geçidin projelendirme çalışması, Kızılpınar’a üst geçit yapılması, Atatürk Viyadüğü kavşak düzenleme çalışması, Bağlık Köprüsü’nün iyileştirme çalışmalarının projelendirme kısmı sürüyor. Cumhuriyet Mahallesi’nin çevre yoluna bağlanması ile ilgili etüt çalışmamız sürüyor. Bahçeli Kavşağı’nın yer teslimi yapıldı, çalışmalar başlayacak. Çerkezköy Şehir Stadı, Aşevi, Gıda Bankası vs. gibi diğer projeler için Çerkezköy Belediye Başkanımızın yaklaşık 80 milyonluk bir talebi var. Bu talebin tamamı görev süremiz içinde karşılanacak” dedi.

BİZLERİ SEVİNDİRDİ

Toplantıda bir konuşma gerçekleştiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Büyükşehir ile İlçe Belediyelerinin Büyükşehir Kanunu ile görev tanımlarının yapıldığını fakat vatandaşın gözünde böyle bir ayrımın olmadığını belirtti. Akay “ Vatandaşın gözünde Büyükşehir, İlçe Belediyesi ayrımı yok. Bu nedenle gelen talepleri, istekleri, şikayetleri aktarmaya, birlikte çözüm bulmaya devam edeceğiz. TESKİ’nin yakın vadede önemli yatırımlar yapacak olması ilçemize bizleri sevindirdi”diye konuştu.

“YER TESLİMİNİ YAPACAĞIZ”

Yatırım planları ile ilgili konuşan Akay, “Tevfik Fikret Caddesi alt geçidi bizim 2015 yatırım planımız içinde yer alıyor. Velimeşe-Önerler bağlantı yolu da bizim çöp döküm alanımızın Önerler Köyü’ne dökülmesinden dolayı böyle bir bağlantı yolu yapmayı planlıyoruz. Atatürk Viyadüğü kavşak düzenlemesi çalışması var. Kamulaştırma süreci başladı. Bunun devamında geçici bağlantı yolu çalışması var. Lemar’a gelmeden Hikmet Uğraş Caddesi’nden Viyadüğe giriş yapılacak. Cengiz Topel Bağlantı yolunu kapatacağız ve daha derli toplu olacak. Emlak konutları çevre bağlantısı karayollarından ilkten ret cevabı aldık. Tekrar başvurduk. Bahçeli Kavşağı’nın da yer teslimi yapıldı. Stat konusunda da Kadir Başkanımızın sözü var. Muhtemelen şu an ki Kapalı Spor Salonu’nun arka tarafına bir stat projesi düşünüyoruz. Yine bir aş evi hedefimiz var bunun içinde yer alıyoruz. Yeri bulduktan sonra Büyükşehir’e teslimini yapacağız” dedi.

ÇERKEZKÖY’E NELER YAPILACAK? 

Toplantıya katılan Genel Sekreter Yardımcıları ve Daire Başkanları ise Çerkezköy’e yapılacak yatırımlar ile ilgili bilgi verirken, öne çıkan yatırımlar Şelaleli Park’ın altına katlı yer altı otoparkı yapılması, Akbank arkasına 400 araçlık otopark yapılması, Yıldırım Beyazıt Mahallesi’ne yeni stat yapılması, Çerkezköy’ün içme suyu hattının yenilenecek olması, Kızılpınar’ın altyapısı ve üst yapısının yeniden yapılacak olması, çöp dökümü yasaklanan Çerkezköy Çöplüğü’nün ıslah edilecek olması, kanalizasyonu eksik olan noktalarda kanalizasyonun yapılacak olması, şehir içinde su taşkınlarının yaşandığı noktalara 4078 metre kapalı yağmur suyu kanalının yapılacak olması, Kentpark ve Kültür Merkezi Projesi, Kızılpınar’a 21 derslikli ilköğretim okulu yapılması, Cumhuriyet Mahallesi’nde yapımı tamamlanan kreşin eylül ayı içerisinde açılması, derelere akan kanalizasyonların kollektör ile yapılacak arıtma tesisine aktarılması, aşevi kurulması, gıda bankası açılması oldu.

BASIN MENSUPLARININ SORULARI YANITLANDI

 Yapılacak yatırımların ardından basın mensupların soruları cevaplandırıldı. Sorulan sorulara yüzeysel şekilde cevaplar veren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, detaylı açıklamaları sorunun muhatabı olan daire amirlerinin yapmalarını istedi. Basın mensuplarının “Yapılan çalışmalar olası sel baskınını önleyecek mi” sorusunun hatırlatılması üzerine konuşan TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa “ TESKİ’nin normal şartlarda taşkın önleme gibi bir konusu yok. Bu konuda asıl yetkili DSİ’dir. Bu çalışmalar DSİ tarafından henüz yapılamadığı için TESKİ olarak biz, Sayın Başkanımızın talimatıyla durumdan vazife çıkarıyoruz. Açılışını yaptığımız köprü ve menfezler özellikle baskın tehlikesi yaratabilecek yerlere yapıldı. DSİ Ambardere’de bir baraj yapacak. Burada yapılacak baraj ‘taşkın öteleme barajı’. Hem yer altı kaynaklarını besliyor hem de taşkın olmasını engelliyor. DSİ’nin projeleri devam ediyor. Baraj çok basit bir baraj, fazla maliyet gerektirmeyen bir baraj! Buna rağmen işlevi çok büyük. Bu baraj yer altı sularını besleyip taşkınları ötelediği gibi, bizi çok büyük bir kamulaştırmadan da kurtarıyor” cevabını verdi.

OTOPARK ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR

“Tekpark için yapılan eleştiriler hakkında ne düşünüyorsunuz” sorusuna  karşılık Tekpark’ın yeni oluşan bir sistem olduğunu oluşan aksaklıkları ve gelen talepleri her pazartesi günü yönetim kurulu toplantısında değerlendirdiklerini kaydeden Albayrak “Aksaklıkları gidermeye çalışıyoruz. Zannediyorum ki vatandaşların önerileri doğrultusunda eksikliklerimizi gidereceğiz. Bütün gelişmiş Büyükşehirlerde ücretli otopark sistemi var. Artık bu kabul edilmeli. Bu konuda kesinlikle geri adım atmayacağız. Bunu daha da geliştirerek Tekirdağ’ın 11 ilçesinde de trafiği rahat duruma getireceğiz. Çerkezköy için şu anda iki otopark planımız var. Birincisi Şelale Park’ın oraya yer altı otoparkı yapmak. İkincisi ise Akbank’ın arkasına bilgisayar kontrollü 400 araçlı bir otopark çalışmalarımız devam ediyor” açıklamasında bulundu.

İŞLEMLER YAPILIYOR

İptal edilen çöp alanıyla ilgili yapılacak çalışmalarla ilgili soruyu da cevaplayan Albayrak “Biz ciddi bir çevre felaketini sezer sezmez İlçe Belediyemizle orayı kapatıp çöplüğü Önerler kısmına alıyoruz. Söz konusu çöplüğü de ciddi bir hafriyat toprağıyla baskılayıp bacaladık. Bu seneki yatırım planımızda var ama bazı şeyleri aşmak kolay değil. Çünkü eski dönemlerde işletilen bu çöplük mülkiyet sınırlarının dışına da taşmış. Bakanlık sadece Belediye mülkiyetinde olan yerlere gerçek rehabilitasyon izni veriyor. Gerçek rehabilitasyon demek; eski çöplüğün tamamen kapatıp rehabilitasyon yapmak, orayı parka çevirmek demek. Bununla ilgili önümüzdeki senenin bütçesine yetişebileceğini düşündüğümüz bir bütçe teklifimiz var. Çerkezköy ve Kapaklı’ya eşit mesafede bir transfer merkezi üzerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

“60 ÖĞRENCİMİZ OLACAK”

Ambardere’de ki çöplükten sızan suyun içme suyuna etkisinin olup olmadığı sorusu üzerine konuşan Albayrak, “Şu an herhangi ek bir sızma yok. Çöplükten kaynaklı bir sızma yok. Çerkezköy çöplüğünün arka tarafına geçerseniz orada zaten simsiyah akan bir dere var. Biz en azından dereye çöpün katkısını kestik” cevabını verdi. Basın mensuplarının Çerkezköy’de ki kreşin durumu ile ilgili sorusunu da cevaplayan Albayrak “Çok ciddi bir çalışmayla örnek gösterilebilecek bir kreş açtık. İznimizin çıkmasıyla birlikte kreşimiz faaliyete geçecektir. Şu an için 60 aday öğrencimiz var. Bu konuda hiçbir aksaklık olacağını düşünmüyoruz. Kreşimizi en kısa zamanda hizmete geçireceğiz” açıklamasında bulundu.

“TESKİ’NİN SUÇU YOKTUR”

Çerkezköy Devlet Hastanesi’nin acil kısmında yaşanan kanalizasyon suyu baskınında TESKİ’nin ihmali olup olmadığı sorusunun hatırlatılması üzerine TESKİ yetkilileri basın mensuplarının sorularını cevapladı. Adliye Binası’yla Devlet Hastanesi’nin kesiştiği imar yolunda asbes boru olduğunu kaydeden yetkililer “Asbes borumuzun patlamasıyla ilgili 5.15’te ihbar aldık. 5.25’te müdahale ettik. Etmiş olduğumuz müdahale kot seviyesi çok aşağıda olduğu için 70 barlık bir su vardı ve o bölgeyi tamamen kapsıyordu. Bu patlama imar sınırlarımızda olmuyor. Bu patlama yeni yapılan hastanenin istinat duvarının altından giderek hastanenin imar dışı yapmış olduğu rögardan acil servisini su basıyor. Acil servisin bulunduğu yerde kendi kanalizasyon hatları mevcut. Biz müdahale ettik. Bizden vidanjör talebinde bulundular. Vidanjörler geldiğinde zaten 1 damla su bile kalmamıştı” dedi.

“YETERKİ BİRİNCİ LİGE ÇIKSINLAR”

Son olarak Bölgesel Amatör Lig takımlarına 300 bin TL, Süper Amatör Lig takımlarına ise Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 25 bin TL yardım yapılması konusunda eleştirileri cevaplayan Albayrak “Tekirdağ – Çerkezköy ayrımı yok burada. Ligleri farklı. Farklı boyutlarda çalışmalar yapılması gerekiyor. Daha çok takımımızın üst liglere çıkmasını istiyoruz. Yardımlarımız geçen sene olduğu gibi bu sene de devam ediyor. Spora ayıracağımız paramız var. Büyükşehir’in bir takımı birinci lige çıksın. Ben bunu istiyorum. BAL’a yükselmek destek konusunda da takımlarımıza avantaj sağlayacaktır” dedi.

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10