'Aşmak için hareket'e geçtiler

Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şubesi tarafından 'Aşmak için hareket' projesi kapsamında engelli ve engelsiz sporcular Namık Kemal Bulvarı Kumlu Geçit Mevkiindeki Belediye Spor Tesisleri'nde biraraya

Çerkezköy 4.09.2015 20:18:00 0

ELİMİZ KOLUMUZ BAĞLI OLSA DA HAREKET ETMELİYİZ

Tükiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şubesi Cumhurbaşkanlığı bünyesinde yürütülen “Aşmak İçin Hareket” projesi ile yarı engelli ve engelsiz sporcuları bir araya getirdi. Derneğin amacının engelli vatandaşların sosyal hayatta daha fazla yer almalarını sağlamak olduğunu belirten Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva böyle bir organizasyonun Avrupada ilk defa yapıldığına dikkat çekti. 

“Elimiz kolumuz bağlıda olsa kendi kendimizi aşmak için hareket etmeliyiz” diyen Ayva şöyle devam etti: “Asıl engel tanımamaktan kaynaklanıyor, birbirimizi tanımalıyız, oturup bir çay içmeli sohbet etmeliyiz. Uzaktan engeller kalkmaz, bir araya gelmek lazım, bizde bunun için Cumhurbaşkanlığı’na gittik ve bu projenin yapılması için girişimlerde bulunduk. Bu proje kapsamında bir spor etkinliği düzenledik. İnşallah aramızdaki engeller kalkacak birbirimizin acısıyla ağlayıp mutluluğuyla mutlu olacağız ve umut ediyorum ki yarınlar daha güzel olacak”

İÇİMİZDE DÜŞÜNCE ENGELLİLER VAR

Ülkemiz nüfusunda yaklaşık olarak yüzde 12,9 oranında engelli vatandaşın olduğunu vugulayan Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu ise her insanın potansiyel bir engelli adayı olduğunu, engelli engelsiz demeden herkesin eşit yurttaş olduğunu söyledi. Beyazay derneği Genel Başkanı Lokman Avya’ya teşekkür eden Salihoğlu “İçimizde düşünce engelliler var, önemli olan bu engelden arınmak.”dedi. Bu tür sosyal sorumluluk projelerinin bununla sınırlı kalmayıp ülkemizin hatta dünyamızın her yerinde olması gerektiğini vurgulayan Vali Salihoğlu, bunun için kuruluşların bütçelerinden belirli miktarlarla destek çıkmaları gerktiğinin önemini hatırlattı. Tanımakla iletişim, kurup paylaşmakla engellerin kalkacağını vurgulayan Salihoğlu, bunu azeri bir şairin ‘Tanımak mahaldi uzaktan meni, tanımak istersen gel kucağıma’ dizeleriyle anlattı. 

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’da eğitimle her engelin aşılacağını söyleyerek bu projeye katkı sağlayan cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve destekleyici olan kuruluşlara teşekkürlerini iletti.

BİRLİKTE MAÇ YAPTILAR

Konuşmaların ardından projenin ana sponsoru olan Optimet Hastanesi Genel Müdürü Op. Dr. Ayhan Arslan’a, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’a, İlçe Milli eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan’a ve Selin Güzellik Salonu sahibi Selin Küçükateş’e plaketleri verildi. Plaket töreni sonrasında protokol, halı sahada 15’er dakikalık devreler halinde engelli engelsiz çocularlar karma maç yaptı. Tekirdağ valisi Enver Salihoğlu, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay,Türkiye Beyaz Ay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva,Tekirdağ Spor ve Gençlik İl Müdürü Hasan Kadir Kardaş,Optimed Hastanesi Genel Müdürü Op.Dr. Ayhan Arslan, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan ve  Çerkezköy Spor ve Gençlik İlçe Müdürü Metin Aysal ve diğer protokol mensuplarının çocuklarla beraber top koşturduğu maç 1-1 sonuçlandı. Müsabaka sonunda protokol üyeleri ile top oynayan çocuklar birlikte fotoğraf çekildi.

Çerkezköy Haber/Burak ALMACI

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10