Kredi talebi meclisi gerdi!

Çerkezköy Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı'nın ikinci oturumu Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında gerçekleştirildi.

Çerkezköy 4.09.2015 20:28:00 0
Kredi talebi meclisi gerdi!

MECLİS BU AYIN İKİNCİ OTURUMUNU YAPTI

Dün saat 15.00’de gerçekleştirilen toplantıda bir önceki toplantıda tarife komisyonuna havale edilen “Asansör Periyodik kontrolleri için yetkilendirilecek A tipi muayene kuruluşlarına dair tebliğ gereği asansör periyodik kontrolleri için muayene kuruluşu tarafından alınacak ücret ve ilgili idare payının tespiti” görüşüldü.  Yapılan değerlendirme sonucunda kabul edilen asansör periyodik ücretinin ve ilgili idarenin payı; Muayene kuruluşu tarafından alınacak olan periyodik bakım ücreti 0-5 duraklarda 150 TL, 6-10 duraklarda 170 TL, 11-15 duraklarda 200 TL, 16-20 duraklarda 20 TL, 21-25 duraklarda 280 TL, 26-30 duraklarda 320 TL ve 30 ve üzeri duraklarda 360 TL olması oy birliği ile belirtilen bedeller üzerinden yüzde olarak alınacak ilgili idare payının yüzde 10 oranında alınması hususu oy çokluğu ile belirtilen ilgili idare payının asansör periyodik kontrol ilgili idare payı şeklinde her ayın ilk 10 günü içerisinde bir önceki ay için muayene kuruluşu tarafından Belediyeye ödenmesi oy birliği ile ve belirlenen fiyatlara KDV eklenmesi oy birliği ile kabul edildi.

BİLGİLENDİRMESİNİ İSTEDİ

İlgili gündem maddesi hakkında konuşan AK Partili Meclis Üyesi Şükrü Dumanlar,  “Asansör ile ilgili son dönemlerde ölümler ve yaralanmalar meydana geliyor. Bununla ilgili kanunda bazı maddeler değiştirildi. Şirketler gelip Çerkezköy mevcut olan asansörleri tespit ettiler. Asansörlerin periyodik kontrollerinin yapılmasını sağladılar. Apartman yöneticileri doğrudan doğruya şirket ile muhatap olup müracaatta bulundular. 0-2 katta ücret alınmıyordu. 0-7 arasında 145 TL olarak resmi gazetede  belirlendi. Çerkezköy’de durak sayısına göre 0-5 arasında kaç tane asansörün tespit edildiği belediye tarafından mevcut değildir. 6-10 ve 11-15 arasında duraklı asansör olduğu bilinmiyor. Yaptığım araştırma neticesinde ona ulaştım. Asansörlerin kontrolünü şirketler yapıyor ama denetlemesini belediyenin yapması gerekiyor. Belediye kaç apartmanın asansörüne kırmızı etiket vurmuştur ve kaç tane asansör kullanılır hale getirilmiştir. Ayrıca kaç vatandaştan etiket alınmıştır. Bu konuda bizi bilgilendirmenizi istiyorum” dedi.

“VATANDAŞTAN ALINMASIN”

Bu konu ile ilgili ellerinden çalışma olmadığını kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “İmar Müdürlüğündeki arkadaşlara sorarsanız sizlere bilgi verirler” karşılığını verdi. 0-5 durak arası taban ücretini 150 TL olarak komisyonun oy birliği olarak karar aldığını kaydeden Dumanlar, şöyle devam etti:  “Fakat ilgili idare payı olan 0-5 arasında yeni yapılan asansör yönetmeliğine göre doğrudan doğruya belediye hissesi vardır. Alınacak 15 TL ve yüzde 18’lik KDV ile birlikte bu rakam vatandaşa 197.70 TL olarak yansıyacaktır. Şahsım adına 15 TL’lik belediye hissesinin vatandaştan alınmamasını istiyorum.” 

“ALINIR YA DA ALINMAYABİLİR”

Asansör ile ilgili durum cetvelini hazırlatacağını kaydeden Belediye Başkanı Akay “Bunları bütün grupların bilgisine sunalım. Bu konuda yapılan değerlendirmede oy çokluğu kararı çıkmıştır. Belediyenin alacağı vardır ya da yoktur ortada yüzde on rakamı alınabilir. Bu rakamdan vatandaşın cebine külfet getirmeyecektir” dedi.

KÜBRA’YA 15 CUMHURİYET ALTINI

Plan ve Bütçe komisyonuna havale edilen 6.Avrupa Yıldızlar Tekvando Şampiyonası’nda 33.kiloda üçüncülük elde eden 13 yaşındaki Kübra Kepenek’e 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 14.maddesinde ödül verilmesi kararlaştırıldı.  Konu ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu’nun başarılı milli sporcu Kübra Kepenek’in 15 adet Cumhuriyet Altını tutarındaki 11 bin TL ile ödüllendirilmesi ve annesinin vasi olarak görevlendirilmesi, ayrıca Kübra Kepenek’i laptop hediye edilmesi Belediye Meclisi tarafından oy birliği ile kabul edildi. Kübra Kepenek’e verilecek ödül miktarının kabul edilmesinin ardından konuşan Belediye Başkanı Vahap Akay, komisyon Üyelerine, Belediye Meclis Üyelerine ve Kübra Kepenek’in bugünlere gelmesinde emeği geçen Güzel Spor Okulu yönetici ve antrenörlerine teşekkür etti.

“NEDEN HAYIR DEMENİZİ ANLAMADIM”

Gündemin dördüncü maddesinde Palan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen Kızılpınar Mahallesi muhtelif sokak ve caddelerinde bitümlü sıcak karışım ile aşınma tabakası ve beton kaldırım yapım işleri için İller Bankasından 5 milyon TL kredi kullanılması komisyon tarafından oy çokluğu ile kabul edildiği meclis üyelerine bildirildi. AK Partili komisyon üyelerinin red oyu vermesinin gerekçesini anlamadığını kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “Meclis üyelerimiz bunun plan dahilinde olmadığını belirtmiş. Keşke stratejik planı inceleseydiniz. Kızılpınar da oturan meclis üyeleriniz mecliste mahalle ile ilgili hassasiyetini dile getirmişti. Bu kredilendirmeyi hayır demenizi anlayamadım” dedi.

“ 700 BİN TL AYLIK BORÇ ÖDÜYORUZ”

Kızılpınar’da oturduğunu kaydeden AK Partili Meclis üyesi Seyithan Caferoğlu “Kızılpınar’ın bu sıkıntıyı iki yıldır çektiğini her zaman vurguladım. Stratejik plan hazırlanırken kredi çekeceğini söylememiştiniz. 13 milyonluk bir kredi söz konusu oldu. Kızılpınar’da yapılacak olan işlere gerçekten itirazımız yoktur. Ancak alınacak bu kredi şu an ki bütçe için uygun değildir” dedi. Seyithan Caferoğlu’nun söylemlerine cevap veren Akay, “Keşke borç almadan yapabilseydik. Ama ne kadar borçla bir belediye aldığımızı hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Yüklü bir borçla belediyeyi almasaydık bunları rahat bir şekilde yapabilirdik. Dokuz yıldır ödenmeyen SGK, vergi borçlarını göreve gelir gelmez yapılandırdık. Her ay 700 bin TL eski belediyenin borçlarını ödüyoruz” diye konuştu.

“FRANSIZ KALIYORUZ”

Seyithan Caferoğlu’nun, “Kapı arkalarında toplantı yapılıyor” sözüne destekte bulunan grup sözcüsü Şükrü Dumanlar, “Tarife komisyonunun toplantının yapılacağını gün bizlere bilgi verecek arkadaşı sorduğumuzda cevap alamıyoruz. Komisyon odasının olmadığını kabul ediyoruz. Oda oda gezip nerede toplanacağımızı bilmiyoruz” dedi. Konuyla ilgili kısa konuşan AK Partili Belediye Meclis üyesi Remzi Garip ise “Biz bugüne kadar bir buçuk aylık zamanda elimizi indirip kaldırdık. Vatandaş gibi meclis üyeleri de harcanan paralar ve yapılan işlerle ilgili Fransız kalıyor” açıklamasında bulundu.

“İNŞALLAH KREDİYİ ALACAĞIZ”

Büyükşehir Belediyesi’nin her aylık meclis toplantısında ilçelerde yapılan çalışmaları tek tek üyelere anlattığını kaydeden CHP Meclis üyesi Nedim Yılancı “Bugüne kadar istenip de verilmeyen hiçbir önerge olmamıştır” diye konuştu. AK Partili meclis üyelerinin fiziksel eksiklikler konusunda kendisine ulaşabileceğini kaydeden Başkan Akay, “Eksiklikler konuşulsun diye komisyonlar toplanıyor. Her şeyi konuşmaya ve cevap vermeye her zaman hazırız. Bunlar giderilmeden hayır oylaması ile karşı karşıya kaldık. İnşallah bu krediyi alacağız. Kızılpınar’ın bu sorununu da ortadan kaldırıp yollarını yapacağız” şeklinde konuştu.

 OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

Yapılan açıklamalar ve tartışmaların ardından Kızılpınar’da asfalt ve kaldırım yapılabilmesi için İller Bankası’ndan 5 milyon TL kredi çekilmesi için Belediye Başkanı Vahap Akay’a yetki verilmesi oy çokluğu ile kabul edildi. Kızılpınar için 5 milyon TL kredi talebinin kabul edilmesinin ardından Fen İşleri Müdürlüğü’nün 18.08.2015 gün ve 2160 sayılı Çerkezköy Belediyesi olarak mevcut Pazar Yeri’nin yeniden düzenlenmesi amacıyla İller Bankası A.Ş.’den 5 milyon TL kredi kullanılması hakkında müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi. Oylamada CHP’li Meclis Üyeleri ‘Evet’ oyu kullanırken, AK Partili Meclis üyeleri ise  ise ‘Hayır’ oyu kullandı ilgili gündem maddesi de oy çokluğu ile kabul edildi.

HİSSE SATIŞLARI KABUL EDİLDİ 

Daha sonra gündemin 6. maddesinde yer alan Plan ve Proje Müdürlüğü’nün 20.08.2015 gün ve 269 sayılı İlçemiz GMKP. Mahallesi 917 ada 14 parselde bulunan Belediye Başkanlığı’na ait hissenin Tekirdağ Sosyal Güvenlik Müdürlüğü’ne devri müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek, söz konusu Belediye hissesinin Kıymet Takdir Komisyonu tarafından kıymetinin belirlenerek satışının yapılması İmar Komisyonu’nun tavsiye kararı doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi. Gündemin 7. maddesinde yer alan hisse satışlarından 12 tanesinin satışı oy birliği ile kabul edilirken, 903 ada 9 nolu parselde bulunan Belediye hissesinin satışı ise oy çokluğu ile kabul edildi. Bu gündem maddesinde AKP’li Meclis Üyeleri çekimser oy kullandılar.

MİMARİ ESTETİK KOMİSYONU KURULDU

Gündemin sekizinci maddesinde yer alan İstasyon Mahallesi Cengiz Topel Caddesi üzerinde spor alanı düzenlenmesine ilişkin 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı değişikliği teklifi ve eklerinin, aynen ve değiştirilerek onaylanması hakkında yetkinin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne verilmesi hakkında Plan ve Proje Müdürlüğü’ nün 20.08.2015 gün ve 266 sayılı müzekkeresinin müzakeresi ile gündemin 9. maddesinde yer alan İstasyon Mahallesi Fevzipaşa Caddesi ve Çorlu Deresi arasında kalan alana ait 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı değişikliği teklifi ve eklerinin ,aynen ve değiştirilerek onaylanmasına ilişkin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine yetki verilmesi hakkında Plan ve Proje Müdürlüğü’ nün 20.08.2015 gün ve 267 sayılı müzekkeresinin müzakeresi oy birliği kabul edildikten sonda gündemin10. Maddesinde yer alan ilçemizde yapılan yapıların mimarı, estetik, teknik ve benzeri özellikleri hakkında düzenlemeler yapmak ve kararlar almak amacıyla Belediye bünyesinde Mimari Estetik Komisyonu’nun kurulması talebi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

TRAFOLARIN İMAR DEĞİŞİKLİĞİ KABUL EDİLDİ

Bu gündem maddesinde söz alan AKP’li Meclis Üyesi Remzi Garip, alınan kararın yerinde olduğunu ve desteklediğini belirterek özellikle imara yeni açılacak ve yeni yapılaşma olacak yerlerde kurulan komisyonun sıkı ve faydalı çalışmalar yapmasının önemli olduğunu söyledi. Gündemin son maddesinde yer alan  Tredaş Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. Çorlu İşletme Müdürlüğü’ nün 20.07.2015 gün ve 2011 sayılı şirketlerince Çerkezköy ilçesi yatırım programı doğrultusunda tesis edilmesi planlanan 6 adet trafonun imar planı değişikleri talebinin İmar Komisyonu görüşü doğrultusunda oy birliği ile kabul edilmesinin ardından sona erdi.

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10