Tokatlılar Derneğine görkemli açılış

Çerkezköy Tokatlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Butçular Sokak'ta açılışını yaparak faaliyetlerine başladı.

Çerkezköy 6.09.2015 14:56:00 0
Tokatlılar Derneğine görkemli açılış

TOKATLILAR DERNEĞİ AÇILDI

Cumartesi günü saat 14.00’de gerçekleştirilen açılışa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Tugay Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, ÇTSO Başkan Vekili İsmail Akın, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öge, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, AK Parti Tekirdağ Milletvekili aday adayı Ömer Karadeniz, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Rüveyda Akbay, Karaağaç Eski Belediye Başkanı Dr.Özkan Yücel, Çerkezköy Belediye Meclis üyeleri, AK Parti Eski Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil ile çok sayıda Tokatlı katıldı.

“İLK BASAMAĞIDIR”

Programda açılış konuşması gerçekleştiren Tokatlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ersoy Aktaş derneğin açılışına katılan herkese teşekkür etti. Derneklerin sivil toplum kuruluşlarının ilk basamağı olduğunu kaydeden Aktaş “Dernekler birlikteliği, dayanışmayı, yardımlaşmayı ve kültürel değerleri canlı tutmayı edinirler. Bunu sağlamak için projeler üretir ve çeşitli organizasyonlarla hayata geçirme gayretinde olurlar” dedi.

“TABELA DERNEĞİ OLMAYACAĞIZ”

Dernek kurmanın kolay, amacına hizmet edecek şekilde canlı tutmanın zor olduğunu ifade eden Aktaş “Derneğimizi yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızın desteği ve gayreti ile kurduk. Ancak yaşatacak, güçlü kılacak siz değerli hemşerilerimizin teveccühünü ve desteği olacaktır. Bu teveccühle derneğimiz Çerkezköy’ü yurt edinin siz değerli hemşerilerimizin gücü olacaktır. Çerkezköy Tokatlılar Derneği tabela derneği olmayacaktır. İyi günde, kötü günde hemşerilerimizin yanında olarak yaptığı faaliyetlerle adından her daim söz ettirecek ve diğer hemşeri dernekleri içinde emsal teşkil edecektir” diye konuştu.

“GÖREVLER DÜŞÜYOR”

Çerkezköy’ün göç alan bir ilçe olduğunu kaydeden Çerkezköy Belediye Başkan Vekili İmdat Özgör “En kalabalık nüfusun yer aldığı Tokatlılar  bugün dernek oluşumuna gittiler. Dernekçiliğin çok zor olduğunu ifade etmek istiyorum. İnşallah çıktıkları bu yolda başarılı olurlar” dedi. Derneğin hayırlı olması temennisinde bulunan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, “Derneklerin kuruluş amacı topluma faydalı faaliyetler yapmak, birlik beraberliğin artmasını sağlamak örf ve adetleri gelecek nesillere aktarılmasında görevler düşüyor. Yapacakları projeler ve çalışmalar ile bu gün ihtiyacımız olan birlik ve beraberliğimizi daha da perçinleyeceklerine inanıyorum. Derneklerimizin yapacağı çalışmalarda da her zaman yanlarında olacaklarımızı ifade ediyorum” dedi.

AÇILIŞI YAPILDI

Tokat ilinin zengin tarihi, kültürel zenginliklere sahip olduğunu kaydeden Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay “Tarih boyunca her zaman Tokat ili önemini korumuştur. Tokat’ta görev yapan kendi meslektaşlarımız ya da sivil toplum kuruluşları Tokat’tan ayrılmış olsalar da duydukları memnuniyeti hep bize anlattıklarına şahit olduk. Açılışı yapılacak olan Tokatlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin öncelikle hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Derneğin kuruluş amaçları doğrultusunda özellikle eğitim anlamında olmak üzere yürütecekleri tüm faaliyetlerde ve etkinliklerde kaymakamlık olarak kamu kurum ve kuruluşlarca her türlü desteğimizi vereceğiz” dedi.

Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna’nın okuduğu duanın ardından derneğin açılış kurdelesi kesildi. İkramların ardından davete katılanlar toplu fotoğraf çektirdi.

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10