Hedef 15 Ekim

Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr.Necati Karaoğlu yapımı devam eden Çerkezköy Devlet Hastanesi ve Kapaklı'da bulunan devlet hastanesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Çerkezköy 6.09.2015 15:24:00 0
Hedef 15 Ekim

CİHAZLAR HAZIR

Yeni bina ile ilgili çalışmaların devam ettiğini kaydeden Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr.Necati Karaoğlu “Binamızın içinin yüzde 95’i bitti. Şubat ayında Hastane Müdürümüz ile birlikte Sağlık Bakanlığına davet edildik. Mevcut binamızdaki tüm isteklerimizi bildirdik. Toplantının ardından binaya ne kadar ödenek tahsis edileceği belirlendi. Haziran ayı başında da bu ödenekler gönderildi. Bu ödeneklere bağlı olarak tıbbi cihaz ve mobilya tüm alımları gerçekleştirdik. Tüm cihazların ihalesi yapıldı ve hazırda bekliyor. Yetkili firmalar bizim teslimat ile ilgili izin vermemizi bekliyorlar” diye konuştu.

15 EKİMDE TAŞINMASI GÜNDEMDE

Hastanede ki poliklinikleri 15 Ekim tarihinde açmayı hedeflediklerini kaydeden Karaoğlu “Sayın Valimiz 30 Ağustos’ta hastanemizi ziyaret etti. 15 Ekim’de mevcut yerde bulunan polikliniklerin yeni binaya taşınması gündemde. İlk etapta poliklinik binası faaliyete geçirmeyi planlıyoruz ” dedi.

MÜSTAKİL BİR HASTANE OLARAK RUHSATLANDIRILACAK

Kapaklı Devlet Hastanesi ile ilgili de yazışmaların başladığını kaydeden Karaoğlu,  “Kapaklı Devlet Hastanesi’nin tescili ile ilgili yazışmalar yapıldı. Bununla ilgili izinleri aldık. Kapaklı Hastanesi’nin sınıflamaları bulunuyor. Biz şu an Çerkezköy olarak B grubundayız. Kapaklı ise D Grubu olarak izinleri yazıldı. Taşındıktan sonra Kapaklı müstakil bir hastane olarak ruhsatlandırılacak. Süreci ise Sağlık Bakanlığı belirleyecek. Kapaklı Devlet Hastanesi’nin ihtiyaçlarını biz karşılayacağız ama personeli ayrı atanacak. Saray Devlet Hastanesi ile aynı denk olacak. Nüfusa bağlı olarak doktor sayısı artarsa C grubuna dönebilir farklı birimler açılabilir” açıklamasında bulundu.

 “İHTİYACI KARŞILIYOR”

Basın mensuplarının, “Yeni hastane Çerkezköy’ün ihtiyacını karşılayacak mı ?” sorusunu hatırlatması üzerine konuşan Karaoğlu ”Doğru kullanılır ise yeterli olur. Şu an ki acil mantığı ile kullanırsanız bana göre yetmez. Şu an itibariyle 200 yatak mevcut olmakla birlikte, her oda iki kişilik hale gelebiliyor. Bu rakamda 250’ye çıkabiliyor. İlk etapta bu rakamlar bizim ihtiyacımızı da karşılıyor. Yeni yapılacak hastanede 52 tek, 77 çift kişilik ve dört de mahkum yatağı bulunuyor” dedi.

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10