Kırtasiyecilerden okul çantası uyarısı!

Artık yeni eğitim öğretim sezonunun açılmasına sayılı günler kaldı. Öğrenciler başta olmak üzere velileri de okul telaşı sardı. Çerkezköylü kırtasiyeciler okul çantası satışla

Çerkezköy 7.09.2015 17:45:00 0
Kırtasiyecilerden okul çantası uyarısı!

LİSANSLI ÜRÜNLERİ TAVSİYE EDİYORLAR

Okul çantası taleplerinin arttığını belirten Sever Kırtasiye Sahibi Aykut Sever, ancak asıl talebin Bayram sonrasında başlayacağını kaydetti. Kırtasiyeci Sever, “Özellikle öğrenci velilerinin önemle dikkat etmesi gereken bir husus var. Oda çanta alırken aldıkları ya da alacakları çantanın lisanslı ürün olmasına dikkat etmelidirler. Çünkü lisanslı ürünler sağlıklıdır. Piyasada ucuza satılan  okul çantaları hem sağlıksız hem de kalitesizdir. Bu konuda velilerin çok dikkatli olması gerekiyor.” dedi.

ÇOCUKLARIN SAĞLIĞINI RİSKE ATMAYIN

Akay Kırtasiye Satış Sorumlusu Çetin Çolakoğlu da aynı şeyleri söylüyor. Lisanslı ürünlerin öğrenci sağlığını da koruduğunu söyleyen Çolakoğlu, “Velilerimizin bir çoğu  okul öncesi çocuklarına çanta alırken bütçelerine göre ucuz çanta alma yönüne gidiyor. Oysa alınan ucuz çantanın ömrü hem kısa hem de sağlık acısından da çok sakıncalı. Burada uyarıda bulunmak bizim görevimiz. Velilerimize çocuklarınıza ucuz çanta alarak sağlıklarını riske atmamaları tavsiyesinde bulunuyoruz.”diye konuştu.

ÇANTA FİYATLARI DEĞİŞİYOR

Kırtasiyeciler çanta fiyatları hakkında da açıklamalarda bulundu. Çanta fiyatlarının geçen yılki fiyatlarla aynı olduğunu söyleyen Kırtasiyeciler, lisanslı ürünlerin ebatlarına göre fiyatlarını açıkladılar. Buna göre okul çantaları 70.00 TL ile 130.00 TL arasında değişiyor. Beslenme çantaları da 10.00TL ile 50.00 TL arasında değişiyor. Lisanslı su kapları ise 5.00TL ile 30.00TL arasında değişiyor.

Bu arada diğer kırtasiye malzemelerinin de fiyatları piyasada şöyle: Kalemlikler 10.00 ile  20.00 TL arası değişiyor. Defter fiyatları bu yıl 1.00TL’den başlıyor. Kalem traş fiyatları da 0.25 kuruştan başlıyor. Silgiler 50 kuruştan başlıyor. 

Bu arada hafta sonu Çerkezköy’de kırtasiyelerde yoğunluk yaşandı. Çocuklarının okul ihtiyacını karşılamak için kırtasiyecilere akın eden öğrenci velileri, defter, kalem, silgi, çanta gibi malzemeleri satın aldılar. Veliler her zaman olduğu gibi yine bütçelerine göre alışveriş yapmaya dikkat etti.

Haber/Ragip KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10