Çerkezköy'e Medine cami yapılacak

Fatih Mahallesi'nde yeni bir cami yapımı için temel atıldı. İsminin Medine olacağı camiyi, caminin projesini de hazırlayan İnşaat Mühendisi İlker Börekçi yapacak. Sade bir törenle temeli atılan Med

Çerkezköy 8.09.2015 16:32:00 0
Çerkezköy

400 METREKARELİK ALANA YAPILACAK

Medine Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkan Vekili Midrat Akdoğan, mahallede hızla artan nüfusa karşı cevap verecek bir camiye daha ihtiyaç duyulması nedeniyle Medine Camisi’ni yapmaya başladıklarını kaydetti. Akdoğan, “Fatih Mahallesi Karacan Sokakta 400 metre karelik bir alana yapımına başladığımız Medine Cami inşaatımızın projesini cami inşaatımızı yapan ilçemizin tanınmış iş adamlarından olan İnşaat Mühendisi İlker Börekçi çizdi. Kendisi camimiz için büyük fedakarlıklar yaparak inşaata başladı. Bu nedenle kendisine katkı ve destekleri nedeniyle dernek yönetimi olarak çok teşekkür ediyoruz”dedi.

HAYIRSEVERLERİN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ

Camimizin bir an önce bitirilerek ibadete açılması tüm hayırseverler ve Çerkezköy halkından destek beklediklerini söyleyen Dernek Başkan Vekili Akdoğan, “Camimize katkı ve destek olarak hayır severlerimiz  0532 236 09 68 numaralı telefonu arayarak bizlere ulaşarak bilgi alabilirler.”dedi.

Midrak Akdoğan Medine Camii bittiğinde cami yapımına büyük katkı ve destek sağlayan İnşaat Mühendisi İlker Börekci’nin ismini de ilave ederek Medine İlker Börekçi Camii olarak ibadete açılacağını da sözlerine ekledi.  Akdoğan, resmi temel atma töreninin ise önümüzdeki günlerde gerçekleştireceklerini söyledi.

PROJESİNİ DE KENDİSİ HAZIRLADI

Medine Cami inşaatını yapan İnşaat Mühendisi İlker Börekçi de hayırlı bir işte çalışmanın kendisini manen huzurlu kıldığını ve kendisine  böyle bir teklif geldiğinde hiç tereddüt etmeden kabul ederek işe başladığını ve önce cami projesini hazırladığını daha sonrada inşaatına başladığını anlattı. İnşaat aşamasında da maddi ve manevi olarak katkı sağladığını belirten Börekçi, “Bundan böylede hayır işlerinde aktif rol alarak elimden gelen desteği vereceğim.”ifadelerini kullandı.

Haber/Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10