SABIR TAŞI ÇATLADI!

Dağlıca'da 16 şehidimizin acısı yürekleri henüz dağlamışken dün sabah Iğdır'dan gelen 15 polisin şehit haberi akşam saatlerinde Çerkezköy'ü 7'den 70'e sokağa dÃ?

Çerkezköy 8.09.2015 21:11:00 0
SABIR TAŞI ÇATLADI!

SABIR TAŞI ÇATLADI

Dağlıca’da 16 şehidimizin acısı yürekleri henüz dağlamışken dün sabah Iğdır’dan gelen 15 polisin şehit haberi akşam saatlerinde Çerkezköy’ü 7’den 70’e sokağa döktü. 10 bin kişi tek bir yürek hep bir ağızdan, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ diyerek Şehitler Anıtı’na yürüdü ve burada İstiklal Marşı’nı okuyarak terörü protesto etti!

 

 

Çerkezköy’de dün akşam saatlerinde art arda gelen şehit haberlerinin ardından sokağa döküldü. Önce Dağlıca’da 16 askerimizin şehit edilmesi ardından, sosyal medya üzerinden örgütlenen Çerkezköylüler, Şehitler için yürüyüş hazırlığı yaparken, Iğdır’da 15 polisimizin şehit olması, 10 bin kişiyi Belediye Meydanı’nda topladı.

KOL KOLA YÜRÜDÜLER

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel ve CHP İlçe Başkanı Birol Öztürk, MHP İl Başkanı Enez Kaplan, Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Turan Demircan, Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mehmet Kalyon da Belediye Meydanı’nda toplanan kalabalıkla birlikte ‘Şehetler için saygı yürüyüşü’ne katıldı. Yürüyüşe Ülkü Ocakları da katılırken, Çerkezköylüler Atatürk Caddesi’nden Türk Bayrakları eşliğinde Narin Kavşağı’nda bulunan ‘Vatan Size Minnettar’ Şehitler Anıtı’na yürüdü. Belediye Meydanı’nda açılan dev Türk bayrakları arasında yürüyüşe geçen kalabalık arasına karışan siyasiler kol kola yürümesi dikkat çekti. Yürüyüş öncesi vatandaşlara Türk bayrakları da dağıtıldı.

 

 

TERÖRE ÖFKE SLOGANLARA YANSIDI

Akşam 19.00’daki yürüyüş sırasında teröre lanet okuyan kalabalık, sık sık slogan atıp pkk’ya öfke kustu. Yaklaşık 45 dakikada Atatürk Caddesi’ni yürüyerek geçen Çerkezköylüler Kalyon Askeri Misafirhanesi’nin önüne geldiğinde burada nöbet tutan askerleri görünce sevgi gösterisinde bulundu. Kalabalık, askerlere yönelerek, “Askere uzanan eller kırılsın”, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları atıldı. Bu sırada duygulu anlar yaşandı. Askerler, kalabalık vatandaşlardan  gördükleri ilgi karşısında duygulandı. Yürüyüş sırasında, “İmralı basılsın apo asılsın’ sloganı ise vatandaşların öfkesini yansıttı.

 

 

İSTİKLAL MARŞI’NI OKUDULAR

Kalabalık, yürüyüşün sonunda Şehitler Anıtı önünde toplandı. Burada saygı duruşunda bulunan Çerkezköylüler daha sonra hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı okudu. Bu sırada kalabalık bir gurup tarafından HDP binasına Türk Bayrağı asılması yönünde sloganlar atılmasına MHP Milletvekili Bülent Belen müdahale etti. Burada kısa bir konuşma yapan Belen, “Bizden istenilende bu. Taşkınlık yapmak bize yakışmaz.”dedi. Ancak buradan ayrılan bir grup Belen’i dinlemedi, HDP binasına yöneldi.

 

 

HDP BİNASINA GİRDİLER

Şehitler Anıtı’nda okunan İstiklal Marşı’nın ardından vatandaşlar sessizce dağılırken, slogan atan grup HDP’ye gitmekten vazgeçmedi. HDP binasına yönelen bin kişilik bir grup burada çevik kuvvet ekiplerinin müdahalesine rağmen, binaya girdi. HDP İlçe Binası’ndaki masa ve sandalyelerin kıran kalabalık daha sonra Türk Bayrağı astı. Binanın terasından aşağıya atılan HDP bayrakları da binanın önünde bulunan kalabalık tarafından yakıldı. Daha sonra başka bir grupta HDP ile ilişkisi olduğu düşünülen bir kafeye yöneldi. Burada, polis ekipleri önlem alırken, kalabalık arasından sıyrılan bazı kişilerin camları kırdığı görüldü.


0282 726 91 91
0282 747 65 10