Öztürk bitmeyen yatırımları sordu?

CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, dün bir basın toplantısı düzenleyerek, Kapaklı-Saray yolu ile Çerkezköy'ün yeni Devlet Hastanesi inşaatı ve uzun bir sÃ?

Çerkezköy 9.09.2015 17:13:00 0
Öztürk bitmeyen yatırımları sordu?

Basın toplantısında iktidarı eleştiren CHP İlçe Başkanı Birol Öztürk, son zamanlarda yürütülen çalışmaları göz boyama ve seçim yatırımı olarak nitelendirdi. Öztürk, “Göz  boyama ve seçim yatırımı olarak yapımına başlanan ve temeli 30 Mart seçimlerinden önce AKP’li Sağlık Bakanı Müezzinoğlu tarafından atılan Çerkezköy Devlet Hastanesi ne zaman bitecek.?”diye sordu.

BUNLARI BİZE REVA GÖRENLERİ KINIYORUZ

Hastanenin ilk önce 23 Nisan 2015 tarihinde açılışı yapılacağını hatırlatan Öztürk, “Daha sonra 30 Ağustos’a ertelenen Devlet Hastanesi  ve bölgemizde Hükümet tarafından bir türlü tamamlanamayan Kapaklı-Saray yolu ile yılan hikayesine dönen demiryolunu ve de yıllardır bir türlü çalışmanın başlamadığı dere ısla çalışmasını bize hatırlatmaktadır. Konu Trakya olunca en fazla vergiyi toplayıp hizmete gelince hizmet sıralamasında merkezi hükümet tarafından en son sıralarda yer verilen Trakya’ya bunu reva gören zihniyeti kınıyoruz. 13 yıllık AKP Hükümeti tarafından hep ikinci sınıf muamelesi gören bölgemizi başlattığı hiçbir yatırımı zamanında bitiremeyen ve bu zulmü bölgemize reva gören bu zihniyeti kınıyoruz.”ifadelerini kullandı.

AKP’Lİ İLÇE BAŞKANLARI BU KONULARDA TEK KELİME ETMİYOR

AKP iktidarına yüklenen Birol Öztürk sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu bölgenin insanı çalışkan, atasına yurduna bağlı vatansever laik ve çağdaş uygarlığa inanmış insandır. Gericiliği kendine yol edinmiş AKP iktidarı belli ki bunun acısı ile bu bölgeye bu zulmü yapıyor. Daha da vahimi yaşanan bunca haksızlık beceriksizlik basiretsizlik ortada iken sadece eleştiri yapmak için incir çekirdeğini doldurmayacak konularla belediye çalışmaları aleyhinde basın açıklaması yapan AKP İlçe Başkanı ve diğer muhalefet partileri ne hikmetse bu konularda tek kelime etmemesidir. CHP’li ilçe belediyeleri ve Büyükşehir Belediyemiz, bölgemizin kalkınması için çalışıyor.”dedi.

BU HASTANE NE ZAMAN AÇILACAK

Bölgede bir türlü tamamlanamayan kamu yatırımlarını soran Birol Öztürk, “Bu hastane ne zaman açılacak. Vereceğiniz açılış tarihinde bu hastaneyi açabileceğinize siz inanıyor musunuz? Belirlenen tarihte işin yetişmemesinden dolayı yüklenici firmaya bir ceza verecek misiniz? Göz boyama ve seçim propagandası yaparak Çerkezköy halkını kandırdığını için kamuoyu önünde halkımızdan özür dileyecek misiniz?”diye sordu.

ARTIK HASTANE’DE DEĞİL EVDE BEKLİYORUZ

Öztürk son dönemlerde hastanede yaşanan ölüm olaylarını da sorarak sözlerini şöyle sürdürdü: “Hastane inşaatının bitmemesinin yanında daha da vahim olan Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde son zamanlarda yaşanan yanlış teşhis ve yanlış tedavi sonucunda yaşanan ölüm vakalarıdır. Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde yap boz gibi değişen düzenlemelerden yetkin olmayan doktorlardan dermansız kalmaktan vatandaşa gına geldi. Hastanemiz batıyor. Döner sermaye ücretlerinizi keseceğiz baskısı ile çalışan doktorlar hekimlik ile tüccarlığı karıştırmakta doktorlara yapılan bu psikolojik baskı canlarımıza mal olmaktadır. İyi sağlık hizmeti iyi hekimlerden alınır. Koridorlarına LCD televizyon deri koltuk koymakla hastaneler görevlerini yapmış olamazlar. Hastanın iyi olması üzerine kurulması gereken politikalar maalesef hastayı tatmin üzerine kurulmuştur. Maalesef sağlıkta dönüşüm politikaları ile uygulanan politikalarını nitelik değil nicelik, bilimsel değil popülistliktir. Hastanelerde eskiden sıra beklerdik. Günümüzde ise artık sıra kalmadı evde bekliyoruz. Kamu kurumu olan ve görevi insanlara sağlıklı bir hayat sağlamak olan hastaneler birer ticarethaneye dönüşmüş durumdadır.”

Öztürk basın açıklamasını şöyle tamamladı: “Merkezi Hükümet’in bir an önce uyguladığı yanlış ve sapkın politikaları bırakıp Trakya’nın da bu ülkenin sınırları içinde yer alan bir bölge olduğunu idrak edip ona göre davranması ve hükümet partisinin yereldeki temsilcilerinin bölgemize esas alan politikası benimsemeleridir. Hastane inşaatının  yani sıra Kapaklı yolunun demiryolunun, dere ıslah çalışmalarının bir an önce bitirilmesini yereldeki belediye çalışmalarında yakalanan başarının merkezi hükümet tarafından da en az seviyede de olsa yol almasını bekliyoruz.”dedi.

Haber/Ragib KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10