Minik Kalpler için rehabilitasyon merkezi temeli atıldı

Minik Kalplerle El Ele Derneği (MİKADER) Kapaklı'da 40 çocuğun daha hayata kazandırılması için bir rehabilitasyon merkezi açacak. Rehabilitasyon merkezi için temel atma töreni gerçkeleştirildi.

Kapaklı 9.09.2015 17:18:00 0
Minik Kalpler için rehabilitasyon merkezi temeli atıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren MİKADER çocukların sağlıklı, huzurlu ve güvenli bir yaşam sürmeleri için Kapaklı’da bir rehabilitasyon eğitim ve uygulama merkezi açıyor. Merkez için temel atma töreni düzenlendi. Temel atma törenine Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu ve Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Kapaklı Kaymakam Vekili Fatih Kızıltoprak ile birlikte Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Temindar Aytekin, MİKADER Başkanı Nesrin Ercan, Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan ve çok sayıda vatandaş Katıldı.

ŞEHİTLER İÇİN SAYGI DURUŞU YAPILDI

Son günlerde yaşanan terör olaylarında şehit olan asker ve polislerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan organizasyonda ilk konuşmayı MİKADER Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nesrin Ercan yaptı. Ercan Kapaklı’da 40 çocuğun daha hayata umutla sarılabilmesi için bugün temeli atılan Rehabilitasyon Merkezi’nin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.

SENARİSTLER YAZMAYA CESARET EDEMEZ

Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Nesrin Ercan MİKADER’in çok genç bir dernek olmasına rağmen hiç emeklemeden direkt koşmaya başladığını ve buradan hayata kazandırılacak tek bir çocuğun bile ülkemiz için çok önemli olduğunu söylerken, “Bugün birçok vakaya baktığımızda bunların altında çocuklukta yaşanan travmaların olduğunu görüyoruz. Pek çok senarist yaşanan bu tür olayları yazmaya cesaret dahi edemiyor. Çünkü bizim çocuklarımız çoğu insanın içinin kaldıramayacağı öykülerle buraya geliyor.”diye konuştu.

MADDE BAĞIMLISI ÇOCUKLARIN HAYATA TUTUNMASI ADINA ÇALIŞMA YAPILIYOR

MİKADER Genel Müdürü Temindar Aytekin ise özellikle istismar mağduru, suç mağduru ve madde bağımlısı çocukların hayata tutunmaları adına çalışmalar yaptıklarına değinerek “Kazanmaya yönelik faaliyetlerimize devam ediyoruz, bugün burada bunu için toplandık çocuklarımız için yeni bir rehabilitasyon merkezi temellerini atıyoruz emeği ve katkısı geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum.”dedi.

İKİ DÜNYA’DA DA KARŞIMIZA ÇIKACAK

Çocuklara gösterilen önemin hem bu dünyada hem öteki dünyada karşımıza çıkacağını söyleyen AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, bu tür çalışmaların çok önemli ve anlamlı olduğunu belirterek “Çocuklarımızın mutlu ve güzel yarınları için temeli atılan bu rehabilitasyon merkezinin herkese hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

BUTONA HEP BİRLİKTE BASTILAR

Konuşmaların ardından Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu ve Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan birlikte butona basarak temel atma çalışmalarını başlattılar. Temel atma töreni kurban kesilmesinin ardından katılan konuklara sunulan ikramlarla sona erdi.

Haber/ Cem BÜLBÜL 

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10