Kapaklı'da 10 bin kişi şehitler için yürüdü!

Artan terör olaylarının ardından Dağlıca ve Iğdır'dan gelen şehit haberleri Kapaklı'da da vatandaşları sokağa döktü.

Kapaklı 10.09.2015 18:00:00 0
Kapaklı

Günlerdir akşam saatlerinde teröre lanet okuyan Kapaklılılar,  Belediye tarafından düzenlenen yürüyüşte, “Şehitler” için yürüdü. Devlet Hastanesi önünden başlayan yürüyüş, Kapaklı Belediye Meydanı’nda son bulurken, yürüyüşe 10 bini aşkın vatandaş katıldı.

ŞEHİTLER İÇİN YÜRÜDÜLER

Ellerine Türk Bayrağı alan Kapaklılılar 7’den 70’e şehitler için saygı yürüyüşünde bulundu. İsmet Paşa Mahallesi Devlet Hastanesi önünde toplanan vatandaşlara yürüyüş öncesi bir konuşma yapan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Son günlerde neredeyse her gün 10’ar şehit veriyoruz. Bizi içeriden ve dışarıdan abluka altına almaya çalışan mihraklara öyle bir ders vermeliyiz ki, tek bilek, tek yürek, tek vatan, tek bayrak olduğumuzu anlasınlar.”dedi.

SİYASİ AMBLEMLER YASAKLANDI

Türkiye Cumhuriyeti’ne hep birlikte sahip çıkacaklarını söyleyen Mandalı, “Yürüyüşümüzde hiçbir siyasi parti amblemi gösterilmesin. Bugün burada herkes birer Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bulunuyor” dedi. Mandalı, “8 yıldır açılım açılım dediniz, buradaki vatandaşlarımızı terk ettiğiniz. Benim Kürt kardeşlerimin, dün olduğu gibi bugün de bizlerle olduğunu kanıtlama günüdür.”ifadelerini kullandı.  

POLİS ÖNLEM ALDI

Konuşmanın ardından binlerce vatandaş hep birlikte Kapaklı Belediyesi’ne doğru yürümeye başladı. Bazı vatandaşlar da evlerinin balkon ve pencerelerinden Türk bayrakları sallayarak yürüyüşe destek verdi. Yürüyüş sırasında bazı vatandaşlar göz yaşlarına hakim olamadı. Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü de yürüyüş güzergahını trafiğe kapattı. Şehide Saygı ve Teröre Lanet Yürüyüşü’ne katılan binlerce Kapaklılı, “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez”, “Ne Mutlu Türk’üm Diyene”, “Askere Uzanan Eller Kırılsın”, “Kahrolsun pkk” sloganları attı.

TÜRK BAYRAĞI ALTINDA BİRLEŞELİM

Şehitler için yapılan yürüyüşün ardından Kapaklı Belediyesi önünde toplanan kalabalığa otobüs üzerinden bir kez daha konuşan Belediye Başkanı Mandalı, “Şehitlerimiz, bu vatan için hayatlarını feda etti. Allah onların ruhunu şad etsin. Sizlere 12 yıldır Kapaklı’da liderlik yapıyorum. Partiniz, görüşünüz, dininiz, mezhebiniz ne olursa olsun sizleri ayrım yapmadan kucaklayacağıma söz verdim. Başta terör örgütü pkk olmak üzere bizi içeriden ve dışarıdan yıkmaya çalışan terör örgütü yandaşlarını yıkmaya var mısınız? Sizleri Türk Bayrağı altında birleşmeye davet ediyorum” çağrısı yaptı.

AÇILIM AÇILIM DEDİNİZ BU HALE GETİRDİNİZ

Yürüyüşe katılanlara yönelik konuşan Mandalı sözlerini şöyle tamamladı: “Yanı başımızdaki İran ya da Irak’ta devletine hükümete saldıran var mı? Ama maalesef Türkiye’de bizi bölmeye çalışan iç ve dış güçler var. Fakat bizi bölmelerinin mümkünatı yok. 7-8 yıldır açılım açılım dediniz, Türkiye’yi bu hale getirdiniz. Sizin amacınız neydi? Açılımın yanlış olduğunu şimdi telaffuz ediyorsunuz. Dağdaki eşkıyayı, ‘Gel sen burda siyaset yap, gel belediye başkanı ol, hatta yetmiyormuş gibi gel milletvekili ol’ deyip çağırdınız. Ne oldu? O pkk sempatizanları, asfaltın altına gizlice mayın döşedi. Şu anda Devletine, askerine güvenmeyen insanlar pkk’ya doğru kayıyor. Türk Kürt kardeştir bin yıldır beraber yaşadık. Bundan sonra da devam beraber yaşayacağız. Bizim bizden başka dostumuz yok.”

Mandalı’nın konuşmasının ardından yürüyüşe katılanlar olaysız bir şekilde dağıldı.

Haber /Ragip KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10