Eğitim Danışma Kurulu toplandı

Çerkezköy Eğitim Danışma Kurulu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Abdullah Nair başkanlığında toplandı.

Çerkezköy 11.09.2015 17:55:00 0
Eğitim Danışma Kurulu toplandı

Toplantıya Çerkezköy’deki tüm okulların müdür ve yardımcıları ile sivil toplum kuruluşu yöneticileri, Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu’ndan temsilci Belediye ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ile İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan temsilciler katıldı. Toplantıya ayrıca Sivil Savunma Müdürlüğü’nden de temsilci katıldı.

EĞİTİMİN KALİTESİ MASAYA YATIRILDI

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi Konferans Salonu’ndaki toplantıda ilk gündem maddesi ilçedeki eğitim kalitesi oldu. Kalitenin seviyesi üzerine yapılan görüşmelerin ardından bu seviyenin üst seviyeye çıkarmak için neler yapılması gerektiği masaya yatırıldı. Ardından okula gidip gelen öğrencilerin gidiş gelişlerinde olduğu gibi okul içindeki güvenliklerinin de daha üst seviyeye çıkarılması için neler yapılması gerektiği görüşüldü. Gündemin üçüncü maddesinde ise, Çerkezköy’e  büyük emekler vererek eğitim kampüsü kazandıran Kaymakam Metin Kubilay’ın eğitime verdiği önem görüşüldü. Kaymakam Kubilay’ın gayretleri ile geçtiğimiz günlerde Çerkezköylü sanayici ve iş adamı Ahmet Çetin eğitim kampüsüne fen lisesi yapımı için de protokol imzalanmıştı. Eğitim Danışma Kurulu Kaymakam Metin Kubilay’a eğitim kampüsü ile ilgili gayretleri nedeniyle teşekkür etti.

ÖĞRENCİLER SAĞLIK TARAMASINDAN GEÇİRİLECEK

Ardında da Bölge imkanlarıyla eğitimin ilçede daha iyi noktalara gelmesi ve öğrencilere yansıtılması ile yeni eğitim öğretim yılında tüm öğrencilerin Aile Sağlık Merkezleri’nden sağlık taraması yapılması ve sonrada diş sağlığı taramasından geçirilmesi görüşüldü. Gündemin son maddesinde de İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı’nın okullara yönelik güvenlik tedbirleri görüşüldü. Emniyet ve jandarma yetkilileri her yıl olduğu gibi bu yılda okul önlerinde ve öğrenci servislerinin gidiş gelişlerinde yine aynı kararlılıkla güvenliği sağlayacaklarını kaydetti. İlçe Danışma Kurulu, emniyet ve jandarmaya bugüne kadar gösterdikleri hassasiyet ve bundan sonra yapacakları çalışmalar nedeniyle de teşekkür etti. Toplantıda okul müdürleri, öğrenci servislerinin verdiği hizmetlerden de memnun kaldıklarını belirtirken, servis kooperatiflerinin yöneticilerine teşekkür etti.

Haber/Çerkezköy Haber

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10