Şehitler için mevlid-i şerif okutuldu

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı koordinesinde, Çerkezköy ve 11 ilçede, dün Cuma Namazı öncesinde şehitlerimizin aziz ruhlarına Mevlid-i Şerif okutuldu.

Çerkezköy 11.09.2015 17:58:00 0
Şehitler için mevlid-i şerif okutuldu

Çerkezköy'de Osmanlı Camii'nde okutulan Mevlid-i Şerif sonrası kılınan Cuma Namazı'nın ardından vatandaşlara pilav ve ayran ikramı yapıldı. 

DİYANET KUR’AN OKUTUP HUTBE VERDİ

Cuma günü Diyanet İşleri Başkanlığı’nın tüm Türkiye’de gerçekleştirdiği uygulama kapsamında Osmanlı Camii’nde ve Çerkezköy’deki tüm camilerde Cuma namazı öncesinde Kur’an-ı Kerim okundu. Şehitlerimizin ruhu için okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından Cuma hutbesini de Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna okudu. Tuna, şehitliği öneminden bahsedilen hutbede “Ya İlahi! Ya Rabbe’l Alemin! Aziz şehitlerimize lütfunla, kereminle, rahmetinle muamele eyle! Onları cennetinle ve camalinle müşerref eyle! Ailelerine sabır ve metanet ihsan eyle” Dinimizin, devletimizin, milletimizin bekasını sarsacak her t ürlü dahili ve harici belalardan bizleri muhafaza eyle! Huzurumuzu pusuya düşürmeye, vicdanımızı köreltmeye, birlik ve dirliğimizi sona erdirmeye çalışanlara sen müsaade etme! Eli kalem tutacak çocukların ellerine silah veren vahşet şebekelerini sen Kahhar ism-i celilinle kahreyle, tuzaklarını başlarına çevir. Fitne ateşiyle bizi tutuşturmak isteyenlere karşı yükvücut olmayı, tek bilek olmayı milletçe hepimize nasip eyle!” ifadelerine yer verildi.

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10