Buruk kına gecesini Mevlid-i Şerif aydınlattı!

Hakkari Dağlıca'da ve Iğdır'da terör örgütü pkk'nın hain saldırıları sonucu asker ve polislerin şehit olması tüm Türkiye'de üzüntü yaratırken, dünya evine girmeye hazırlanan Yazı

Çerkezköy 11.09.2015 18:01:00 0
Buruk kına gecesini Mevlid-i Şerif aydınlattı!

Çerkezköy Haber Gazetesi’nde Sorumlu Yazı İşleri Müdürü görevini başarıyla sürdüren  emekli polis memuru Turan Kaya ile Mediha Kaya çiftinin oğlu Faik Onur Kaya bir süre önce kıyılan nikahla Çerkezköy siyasetinin tanınan isimlerinden ve yıllarca AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanlığı ve Belediye Meclis Üyeliği yapan Nuran Yeşil ve Hasan Yeşil’in kızı Merve Yeşil’ ile hayatını birleştirmişti. Düğün öncesi Yeşil ailesinin evinin önünde gerçekleştirilen kına gecesi, son zamanlarda pkk terör örgütünün saldırıları nedeniyle şehit haberleri nedeniyle buruk geçti. Hiçbir eğlencenin yapılmadığı kına gecesinde genç çift, mevlid-i şerif okuttı. Kına gecelerinde gönüllerince eğlenmeyi hayal ettiklerini ifade eden genç çift, “Son günlerde hemen her gün yeni bir şehit haberi ile kan ağlıyoruz. Ülke olarak şehitlerimizin acısını yüreğimizde hissediyoruz. Böyle bir zamanda eğlenmenin doğru olmadığını düşündük ve kına gecemizde eğlenmek yerine mevlid-i şerif okutmayı uygun gördük” ifadelerini kullandı.

POLİS EVLADIYIM

Babası da bir polis memuru olan Yazı İşleri Müdürümüz Faik Onur Kaya, “Babam emekli polis. Kardeşim de polis olarak bu vatana hizmet ediyor. Dolayısıyla gelen her şehit haberinde ayrı bir üzüntü yaşıyoruz. Ailelerimiz bir araya geldi ve böyle bir zamanda kına gecesinde eğlenmek yerine mevlid okutmanın daha doğru olacağına karar verdik” dedi.

KUR’AN TİLAVETİ İLE BAŞLADI

Kına gecesinde kız evine dev bir Türk Bayrağı ve Atatürk resmi asılırken, meydan da Türk bayrakları ile süslendi. Galip Malkoç ve Mustafa Bilim’in Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Malkoç ve Bilim daha sonra okudukları ilahilerle davetlileri mest etti. Yapılan duanın ardından kına yakma merasimine geçildi. Kına yakma sırasında gelin Merve Yeşil ve yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Faik Onur Kaya-Merve Yeşil çiftinin kına gecesine AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Melek Şen, Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Sevgi Aksoy, Kaya ve Yeşil ailelerinin eş, dost ve akrabaları katıldı.

Haber / Ragip KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10