Akçay'dan 12 Eylül açıklaması

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, 12 Eylül 1980'de Kenan Evren tarafından gerçekleştirilen darbenin yıldönümü münasebetiyle yayınladığı yazılı basın açıklamasında â??

Tekirdağ 13.09.2015 17:43:00 0
Akçay

TÜRKİYE 28 ŞUBAT 1997 ve 27 NİSAN 2007’DE DE ASKERİ MÜDAHALE YAŞADI

AK Partili Ahmet Akçay basın açıklamasında şunlara yer verildi:  “12 Eylül’ün en büyük mirası darbeci anayasa idi. Darbeci zihniyetinin siyaseti etkisizleştirmek, demokratik halkları engellemek ve her türlü hürriyeti kısıtlamak amacıyla hazırladığı anayasayı AK Parti büyük ölçüde değiştirdi. Yine de tam anlamıyla sivil, demokrat ve katılımcı bir anayasamız yok. Geçmişte MHP ve CHP de AK Parti’nin anayasal reform çabalarına destek verseydi bugün daha iyi bir anayasamız olacaktı. Milletimiz inşallah, önümüzdeki yıllarda bunu da başaracak, yeni bir anayasanın yapılmasını sağlayacaktır. 12 Eylül sürecinin siyasi, sosyal ve kültürel hayatımıza getirdiği adil olmayan birçok uygulama, AK Parti hükümetleri döneminde kaldırıldı. Bütün bunlar AK Parti ile milletimizin ortak çabasıyla başarıldı. Türkiye 12 Eylül’den sonra 28 Şubat 1997 ve 27 Nisan 2007’de de askeri müdahaleler yaşadı.”

DARBELER İYİ KÖTÜ DİYE AYRILMAZ

Partisinin askeri darbelere karşı durduğunu hatırlatan Akçay , “Bugün AK Partimizde siyaset yapan pek çok büyüğümüz 28 Şubat sürecinde milletten yana tavır alarak askeri vesayete karşı durdu. 27 Nisan e-muhtırasını da AK Parti büyük bir cesaretle etkisiz hale getirdi. Bugün mecliste bulunan partiler içerisinde sadece AK Parti, darbelere ve vesayetlere açık yüreklilikle ve kararlı bir şekilde direnmiştir. Özellikle CHP’li bazı vekiller zaman zaman darbe davetleri yapmaktan geri kalmamışlardır. Ayrıca bugün ‘paralel yapı’ diye tanımladığımız grup da her zaman darbeden ve darbecilerden yana olmuştur. Darbeler iyi-kötü diye ayrılmaz, hepsi kötüdür. Hiçbir darbe sadece siyasete karşı değildir, hepsi aynı zamanda millete karşıdır. Darbeler milletin bir kısmına da zararlı değil, hepsinin zararınadır. En iyisi demokrasidir, siyasettir, milletin egemenliğidir. Türkiye’miz artık darbeler ülkesi değildir, başbakanların idam edildiği ülke de olmayacaktır, bu kötü hatıralar artık tarihte kalmıştır. “

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10