TREPAŞ'tan çok önemli uyarı!

Trakya Elektrik Perakende Satış AŞ (TREPAŞ), vatandaşları Trakya Elektrik Dağıtım AŞ (TREDAŞ) ve TREPAŞ adını kullanarak müşterilerinin şahsi bilgilerini talep eden dolandırıcılara karşı uy

14.09.2015 18:08:00 0
TREPAŞ

TREPAŞ’tan yapılan açıklamada, son günlerde TREDAŞ ve TREPAŞ adını kullanarak telefonla müşterilerini arayıp indirimli elektrik satışı adı altında şahsi bilgileri talep eden kişilerin olduğu tespit edildiği belirtildi.

Arayan kişilerin, müşterilerin kimlik fotokopileri, imza sirküleri, tapu kayıtları, sanayi sicil belgeleri gibi evrakı kargo ile kendilerine göndermelerini veya kapıya gelecek kişiye teslim etmelerini söyleyerek, indirimli elektrik satış sözleşmesi adı altında belge imzalattığını belirten TREPAŞ yetkilileri, kurumun asla kargo ile müşteriden şahsi bilgi içeren belge talep etmediğini bildirdi.

BELGE İMZALATIYORLAR

Açıklamada, şunlara yer verildi: "TREDAŞ veya TREPAŞ adını kullanarak müşterilerimizi kandıran kişi veya kişiler; PTT veya kargo şirketleri aracılığıyla müşterilerimize sözleşme adı altında evrak göndermekte, müşterilerimiz ise evrakı okumadan ve kontrol etmeden imzalamaktadır. İmzaladıkları belgeler sonucu müşterilerimiz fahiş tutarlı elektrik faturalarına, ceza ve ihtar yazılarına, haklarında icra işlemi başlatıldığı yönünde uyarı yazılarına maruz kalmaktadır. Müşterilerimizi, ilerde kendilerini sorumluluk altında bırakacak, yüklü elektrik faturaları ödemelerine sebep olacak bu tür korsan, kaçak ve sahtekar firmalarla muhatap olmamaya, imzaladıkları evrakı dikkatlice okumaya ve okuduktan sonra TREPAŞ Müşteri Hizmetleri Merkezlerinden bilgi almaya, şüphelendikleri durumda Tüketici Hakları Hakem Heyeti ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu nezdinde işlem yapmaya davet ediyoruz.”

ASLA ŞAHSİ BİLGİ İSTENİLMEMEKTE

Açıklamada müşterilerden TREPAŞ’ın asla şahsi bilgi istemediği belirtilirken, “TREPAŞ, çağrı merkezi aracılığıyla müşterilerimizi aramakta, indirimli elektrik hakkında bilgi vermekte ancak asla kargo ile müşteriden şahsi bilgi içeren belge talep etmemektedir. TREPAŞ satış uzmanları müşterilerimizi adreslerinde ziyaret ederken Şirket Kimlik Kartını kullanmakta, indirimli elektrik satış sözleşmesi imzalarken asla müşterimizden kimlik, ehliyet, tapu gibi evrak fotokopisi almamaktadır. Müşterilerimizin indirimli elektrik alma hakkını kullanırken kötü niyetli kişilerin tuzağına düşmemeleri için içeriğini bilmedikleri sözleşme adı altındaki evraka imza atmamaları, kargo veya posta yoluyla kimseye şahsi bilgilerini içeren resmi belgelerini göndermemeleri, şirketimizin adını kullanarak arayanların şirket çalışanımız olup olmadığını teyit etmeleri önem arz etmektedir. Her tür şikayet için 444 88 35 numaralı çağrı merkezimizi arayabilir veya bilgi@trepas.com.tr adresine elektronik posta gönderebilirsiniz" denildi.

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10