Yarlıgan'dan Gaziler Haftası açıklaması

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği'nde düzenlenen bir toplantıyla 19 Eylül Gaziler Haftası nedeniyle basın açıklaması yapıldı.

Çerkezköy 15.09.2015 17:17:00 0
Yarlıgan

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan dernek yönetiminden gaziler Fırat Karataş, Kerim Mülver ve Ezalettin Biçen ile birlikte Gaziler Haftası nedeniyle bir basın toplantısı düzenledi.  Şehitlik ve Gazilik rütbelerinin önemine vurgu yapan Yarlıgan, “Bir insanın ulaşacağı en şerefli mertebelerden biri hiç şüphe yok ki Şehitlik ve Gazilik mertebesidir. 19 Eylül 1921 tarihinde Türk Milleti’nin tebrik ve şükranlarını ifade etmek üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kanunla Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşal rütbesi ve Gazilik unvanı verilmiştir. Her 19 Eylül yıl dönümü de ‘Gaziler Günü’ olarak kutlanmaktadır” dedi.

GAZİLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI

Yarlıgan, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Bu anlamlı günde büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile şanlı milletimizin bağrından çıkarak vatanı ve milletinin birlik ve bütünlüğü uğruna canlarını seve seve feda eden silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahramanlıklarıyla her zaman gurur duyduğumuz gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Onları unutmadık, unutmayacağız ve gönlümüzde sonsuza dek yaşatacağız. Aziz şehitlerimizle ebediyete intikal etmiş gazilerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Kutsal görevlerini yerine getirirken yaralanan ve sakatlanan gazilerimizin de Gaziler Günü’nü kutlar ve sağlıklı uzun ömürler dileriz” ifadelerini kullandı.

ŞEHİTLERE RAHMET OKUDU

Son zamanlarda verdiğimiz şehitleri hatırlatan Hasan Hüseyin Yarlıgan, “Hakkari Dağlıca’da ve Iğdır’da şehit düşen asker ve polislerimize de Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralanan gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Allah bir daha ülkemize bu tür acılar göstermesin” diye konuştu.

Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10