PAZAR'DA İŞLER KESAT!

Kurban Bayramı arifesinde yoğunluk bekledikleri için tezgahlarını dolduran Çerkezköy Kapalı Pazar Yeri esnafı, umduğunu bulamadı!

Çerkezköy 17.09.2015 18:31:00 0
PAZAR

Çerkezköy Kapalı Pazar Yeri esnafı, bayram öncesi satışların çok düşük olmasından dert yanıyor.Çerkezköy Pazarcılar Derneği Başkanı Cevdet Aydemir, “Bayrama sayılı günler kaldı ama maalesef esnaf kan ağlıyor. Pazarda müşteri yok. Esnaf bayram nedeniyle ödemelerini yaparak mallarını aldı ama satış yok. Ekonomi çok sıkıntıda. Esnafımız durumdan çok şikayetçi. Bir an evvel pazarı canlandırmamız gerekiyor. Gerekiyorsa mahalleler ile pazarımız arsına servis koyalım, servisin ücretini de biz karşılayalım” dedi.

MAĞAZA İLE TEK FARK FİYAT

Normal mağazalarda 100-120 TL olan ürünlerin pazarda 50 TL'den satıldığına söyleyen Dernek Başkanı Aydemir, "Bizim mallarımız mağaza mallarından daha kaliteli. Biz bütün ürünlerimizin garantisini veriyoruz. Mağazalarda olmayan ürünler pazarda rahatlıkla bulunabilir. Pazar malı deyince insanların aklına kuşku düşmesin. Bütün pazar esnafının malları kalitelidir. Ben mağazalarda sattığım ürünün aynısını burada satıyorum. Pazar mallarının mağaza malları ile arasındaki tek fark fiyat farkıdır” diye konuştu.

SABAHTAN BERİ SİFTAH YAPMADIK

Çerkezköy Kapalı Pazar Yeri esnaflarından Hasan Terzi de satışların durgunluğundan dert yandı. Terzi, “İşlerimiz çok durgun. İnsanlar pazar malı kötü diye düşünerek pazara inmiyor. Bizim pazar esnafı olarak mağazalardan tek farkımız daha kaliteli malları mağazalardan çok daha ucuza satmaktır. Mağazalarla aramızdaki fiyat farkı neredeyse yarı yarıya fark ediyor” ifadelerini kullandı. Kurban Bayramı öncesi Pazar esnafı olarak çok kötü durumda olduklarını ifade eden Mertcan Sever ise “Esnaf olarak adeta kan ağlıyoruz. Sabahtan beri hiç satış yapamadık.”diye dert yandı.

Haber / Ragip KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10