Beyazay Derneği iki kurs birden açacak

Beyazay Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Adnan Şahin dernek olarak iki yeni kurs açacaklarını bildirdi. Bayramdan sonra bu kursların açılacağını da sözlerine ekleyen Başkan Şahin, "Şube olarak, K

Çerkezköy 18.09.2015 16:40:00 0
Beyazay Derneği iki kurs birden açacak

Beyazay Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Adnan Şahin dün şube binasında bir basın toplantısı düzenledi. Gazi Osman Paşa Mahallesi Uğur Mumcu Caddesi Mustafa Ordu İş Merkezi’ndeki  Şube binasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Şahin, Kuran Kursu ve İşaret Dili kursu açacaklarını söyledi. Basın toplantısına Şube Başkan Yardımcısı Abdullah Şakrak, Beyazay Derneği Tekirdağ Şubesi Kurumsal İşler Başkanı Kemal Aydoğan da katıldı.

MİLLİ EĞİTİM VE HALK EĞİTİMİ İLE BİRLİKTE AÇACAĞIZ

Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şubesi olarak bir ilke daha imza atarak yeni iki kursumuzu hayata geçireceklerini anlatan Şube Başkanı Adnan Şahin, “Açacağımız kurslarımız İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğümüz ile birlikte gerçekleştireceğiz. Özellikle şunu ifade etmek istiyorum geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiğimiz  ‘Aşmak için hareket’ projemiz de olduğu gibi açacağımız Kuran kursumuzda da engelli engelsiz çocuklarımız yine birlik ve beraberlik içerisinde bu kursa devam edecek.”diye konuştu.

BAYRAM SONRNASI AÇILACAK

Bayram sonrası açılacak olan kurslarla ilgili bilgiler veren Şahin, “Toplam 128 saat olan Kur’an kursumuz günde 3 saat olarak eğitim verilecek.  Her gün öğleden sonra 14.00 -17.00 saatleri arası kurslarımız gerçekleşecek. Bu kursumuz iki ay sürecek.Türkiye genelinde de bu kursumuz dernekler tarafından verilen bir ilk olacak. Kur’an kursumuzu  8 ile 20 yaş arası gençlerimize vereceğiz. Kurs öğretmenliğini de İlahiyat Fakültesi mezunu Feyza Topal verecektir.”diye konuştu.

İŞARET DİLİ KURSU ÜCRETLİ

Dernek ayrıca İşaret Dili Kursu’da vermeye başlayacak. Şube Başkanı Adnan Şahin, işaret dili kursunun ise ücretli bir kurs olduğunu söyledi. Şahin, bu kursun kamu kurum ve kuruluşlarına, özel sektöre ile sivil toplum kuruluşlarına yönelik olarak verileceğini söyledi. Başkan Şahin, “Bildiğiniz gibi işaret dili de çok önemli bir kurstur. Bu konuda bizlere gelen talepler üzerine işaret dili kursuda açmayı uygun gördük. Ancak ücretli bir kurs olan bu kursumuzu kamu kurum ve kuruluşlarıyla, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör kuruluşlarına yönelik olarak açacağız.”diye konuştu.

İKİ ETAPTAN OLUŞUYOR

İki etapta verilecek olan işaret dili kursunun ilk etabının 120 saat, ikinci etabının ise 200 saat olacağını belirten Şahin, şöyle devam etti: “Toplamda bu kursumuz 320 saattir. Bu kursumuz günde 5 saat olarak olarak sabah 08.00-13.00 saatleri arası verilecek. Bu kursumuzu da konusunda uzman olan ülkemizin önde gelen isimlerinden Ayşe Köksal verecektir. Her iki Kursumuzu da Atatürk İlkokulumuz’da verilecektir. Kurslarımıza kayıtlar devam ediyor. Her kurs için 10 ya da 12 kişiyi bulan talep olduğunda kurslarımızı hemen başlatacağız.”diye konuştu.

Haber/Cem BÜLBÜL

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10