TGF tek liste ile yeni yönetimini belirledi

Türkiye Gazeteciler Federasyonu 8. Olağan Genel Kurulu Ankara'da yapıldı. Tek liste ile gidilen Genel Kurul'da Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca'nın listesi TGF'nin yeni yönetimi

21.09.2015 16:36:00 0
TGF tek liste ile yeni yönetimini belirledi

ASGD Genel Başkanı İbrahim Erdoğan’ın Divan Başkanlığı’nı yaptığı Olağan Genel Kurul’da iki dönem boyunca TGF Genel Başkanlığı’nı yapan Atila Sertel, oybirliğiyle Onursal Genel Başkan seçildi.

FEDERASYONUMUZ DAHA GÜÇLENEREK ÇIKACAK

Yurtiçi ve yurtdışından 82 meslek kuruluşunun üye olduğu Türkiye Gazeteciler Federasyonu Olağan Genel Kurulu’na 200’e yakın delege katıldı. Genel Kurul’un açılış konuşmasını yapan Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca, şunları söyledi: “Türkiye Gazeteciler Federasyonu olarak mesleki sorunların çözümü noktasında aktif bir faaliyet içerisindeyiz. 1998 yılında kurulan Federasyonumuz 17 yıldır, çağdaş demokrasiyle yönetilen ülkelerde uygulanan evrensel standartlardaki basın özgürlüğünü talep eden bir misyon üstlenmiştir. Bundan böyle de aynı talep doğrultusunda mesleki mücadelesini sürdürecektir. Bünyemizde bulunan 82 meslek örgütüne üye toplam 20 binin üzerinde meslektaşımızın temsilcisi olan Federasyonumuzun, 8. Olağan Genel Kurul’dan daha da güçlenerek çıkacağına ve birlik beraberlik noktasında örnek bir yapı sergileyeceğine olan inancım tamdır.”

ESKİ GENEL BAŞKAN SERTEL: ÇOK DAHA GÜÇLÜ YAPIYA KAVUŞTUK

Daha sonra söz alan TGF eski Genel Başkanı Atila Sertel de, görevi boyunca desteklerini esirgemeyen Cemiyet başkanlarına ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek, “Doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine biz birlikte Türkiye’yiz. Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun sergilediği birlik, beraberlik bunun en güzel örneğidir. Biz bu federasyonu araba bagajında aldık. Bizim bu işi yapamayacağımızı düşündüler. Mücadele ettik, dirençli olduk ve şimdi kendi ayakları üzerinde duran, kendi mülkü olan, basının sorunlarının çözümü için yoğun bir mücadele veren çok daha güçlü bir yapıya kavuştuk.”

CHP İzmir 2. Bölge’den Milletvekili Adayı olduğunu hatırlatan Atila Sertel, bu dönem Meclis’te çok sayıda gazeteci olduğunu ve basının sorunlarının çözümü noktasında etkin bir mücadele vereceklerini söyledi. Konuşmaların ardından 2012 – 2015 TGF yönetim ve denetim kurulu raporları oybirliğiyle ibra edildi.

TEK LİSTE İLE SEÇİM YAPILDI

Tek liste ile gidilen seçimde açık oylama yapıldı. Yılmaz Karaca’nın genel başkanlığında 15 kişiden oluşan Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun yeni yönetim kurulu üç yıllığına göreve seçildi. İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin ilk kadın başkanı Misket Dikmen, 15 kişilik yönetim kurulunun da tek kadın üyesi oldu. Genel Kurul’un Divan Başkanlığı’nı Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Genel Başkanı İbrahim Erdoğan yaptı.

İŞTE YENİ YÖNETİM:

Yönetim Kurulu (Asil)

Başkan Yılmaz Karaca, Mehmet Ali Dim, İbrahim Erdoğan, Misket Dikmen, Cafer Esendemir, Veli Altınkaya, Recep Aydın, Mehmet Veysi İpek, İbrahim Ay, Çetin Gürol, Mikail Pelit, Osman Altınışık, Sezai Matur

Celil Acar, Derya Akbıyık.

Onur Kurulu (Asil)

Ahmet Ünal, Ahmet Abdullahoğlu, Gökhan Erkmen, İdris Yavuz, İsmail Kahraman, Cumhur Kılıççıoğlu, Hüsnü Arslan,

Denetleme Kurulu (Asil)

Kemal Özdilek, Mustafa Doğan, Bayram Ekici, Erol Tayhan, Arif Arslan

Faik Bakoğlu, Hikmet Kurada.

Yüksek İstişare Kurulu (Asil)

Lütfü Karakaş, Halit Yılmaz, Mehmet Emin Güzbey, Naci Akyazı, Birkan Demirci, Metin Kösedağ, Selahattin Şener, Osman Çetinkaya, Şahin Özer, Avni Gelendost, Sait Yanık, Ercihan Çakmak, Mehmet Yirun, Halil İbrahim Hüner, Halil Eğriboyun, Gökhan Kökçak, İsmail Temiz, Mehmet Işık.

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10