Vali Salihoğlu şehit yakını ve gazilerle buluştu

Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, "Mustafa Kemal Atatürk'e Mareşal Rütbesi ile Gazi Unvanı'nın Verilişinin Yıl Dönümü ve Gaziler Günü" nedeniyle şehit yakınları ve gazilerle öğle y

Tekirdağ 21.09.2015 16:39:00 0
Vali Salihoğlu şehit yakını ve gazilerle buluştu

Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldi. Vali Salihoğlu, ülkemizin muhtelif yerlerinden alınan şehit haberlerinden ötürü milletçe büyük üzüntü duyulduğunu belirten Vali Salihoğlu, “Son günlerde maalesef yeni şehit haberleri alıyoruz. Ülkemizin birliğine bütünlüğüne kast edenler;  kahraman askerlerimizi, polislerimizi şehit ediyorlar. Sade yurttaşlarımızın canlarına kast ediyorlar. Yüce devletimiz;  imkânları, kaynakları ve halkımızın desteğiyle bu hainlerin üstesinden gelecektir. Milletimiz, çok eski tarihlerden beri birçok kez benzer badirelerle karşılaşmış, onlara kahramanca cevap vermiştir.  İnşallah bu son hainlikleri de kökünden temizleyerek ülkemizin geleceğini hep birlikte kurtaracağız. Bundan hiç kimse şüphe etmemelidir.”diye konuştu.

HEPİMİZİN AİLESİNDE ŞEHİT OLAN, GAZİ OLAN BİRİLERİ MUTLAKA VAR

Vali Enver Salihoğlu konuşmasında şunlara söyledi: “Şehitlik ve gazilik bugüne mahsus değil. Hepimizin ailesinde, Çanakkale’de, Sarıkamış’ta, Kurtuluş Savaşı’mızın diğer cephelerinde şehit olan, yararlanan, gazi olan birileri mutlaka vardır. Bu vatan böyle kuruldu. Bu bayrak böyle dalgalanmaya devam etti. Aksi halde tarihte örneği görülmüş başka devletler gibi bizim de sonumuz hüsran olurdu. Devletimiz, şehit ve gazilerimiz sayesinde dimdik ayakta durmaktadır. Dimdik sonsuza değin ayakta durmaya devam edeceğiz. Bundan kimse şüphe etmiyor. Sizler varken, bu toplumun gençleri varken bu şüphe edilecek bir durum değil.”

GAZİLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI 

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'e “Mareşal” rütbesi ve “Gazi” unvanı verilişinin yıl dönümünü ve Gaziler Günü'nü kutlayan Vali Salihoğlu,“Bu anlamlı günde bizlerle birlikte olduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum. Bu bizim size herhangi bir ikramımız değildir. Sizlerin bize aslında bir şerefidir. Bizlere şeref verdiniz.  Şehitlerimizi ve aramızdan ayrılmış olan gazilerimizi rahmetle şükranla anıyorum.  Gazilerimize sağlıklı uzun ömür diliyorum. Şehitlerimizin yakınlarına da Allahtan sabır diliyorum. Hepinize sevgi ve saygılar sunuyorum.” diye konuşmasını tamamladı. Vali Enver Salihoğlu ve eşi Sabiha Salihoğlu’nun “19 Eylül Gaziler Günü” dolayısıyla şehit yakınları ve gazilere verdiği yemeğe Tekirdağ Milletvekileri Mustafa Yel, Ayşe Doğan ve Bülent Belen’in yanı sıra protokol üyeleri, şehit yakınları ile gaziler katıldı.

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10