Mezbahane'de 34 kurbanlık kesildi

Bayram süresince geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda ücretli hizmet veren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çerkezköy Mezbahanesi'ne, 34 vatandaş kurbanlıklarını getirerek kesimini profesyonel ellere

Çerkezköy 28.09.2015 17:01:00 0
Mezbahane

Geçtiğimiz yıl Kurban Bayramında 60 civarında kesim yapıldığını dile getiren Çerkezköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Veteriner Hekim Şevket Halimoğlu “ Kesilen kurbanlıkların büyük bölümünü ilk gün gerçekleştirdik. Birinci gün 23 Büyükbaş, 7 küçükbaş hayvan, ikinci gün 1 Büyükbaş, ve üçüncü gün ise 3 büyükbaş hayvan kesimi gerçekleştirdik. Mezbahanede Bayram'ın ilk 3 günü mesai yapan beş kesim personeli, bir şoför, bir veteriner hekim, bir veteriner sağlık memuru ve iki diyanet İşleri personeli 4'üncü gün tatil yaptı” dedi.

EVLERE DE TESLİMİ YAPILDI

Mezbahanede gelen bütün kurbanlıkları keserek parçaladıktan sonra sahiplerine teslim ettiklerini dile getiren Halimoğlu, aracı olmayanların etlerini ise Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine ait Et Nakil Aracıyla evlerine kadar teslim ettiklerini kaydetti. Bu yıl kesimlerin düşük olmasını mezbahanenin ücretli olmasına bağlayan yetkililer “Her yıl ücretsiz olarak gerçekleştirilen kesimler iki yıldır ücretli olduğu için vatandaşlarımızın çoğu havanın güzel olması ile birlikte belirlenen alanlarda kurbanlıklarını kestiler” diye konuştu.

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10