Kurban derilerinden 27 bin 828 TL toplandı

THK Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül, Kurban Bayramı'nda Çerkezköy ve Kapaklı'dan toplam bin 408 kurban derisi topladıklarını açıkladı. Zümbül, toplanan derilerden ise 27 bin 82

Çerkezköy 28.09.2015 17:28:00 0
Kurban derilerinden 27 bin 828 TL toplandı

Türk Hava Kurumu (THK) Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül dün saat 11.00’da yaptığı basın açıklamasında Kurban Bayramı’nda Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerinden büyük ve küçükbaş olmak üzere toplam bin 408 kurban derisi topladıklarını kaydetti. Kurban Bayramında vatandaşlara Türk Hava Kurumunu tercih ettikleri için teşekkür eden Zümbül “Kurban bayramında kurban derisi toplama çalışmalarımızda bu yılda hedeflerimizi tutturduk. Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerimizdeki kurban kesen vatandaşlarımız kurban derileri için THK tercih etmeleri bizleri sevindirdi. Vatandaşlarımızın yaptığı kurban derisi bağışları kurumumuz tarafından en iyi şekilde değerlendirilerek amacına ulaştırılmaktadır” dedi.

MERKEZDE 69 SIĞIR DERİSİ BAĞIŞLANDI

Çerkezköy ve Kapaklı’da toplanan deriler hakkında bilgi veren Zümbül “Çerkezköy ilçe Merkezinden 653 adet koyun derisi, 86 adet keçi derisi ve 69 adet de sığır derisi bağışı yapıldı. Kapaklı ilçe merkezinden de 201 adet koyun derisi, 9 adet keçi derisi ve 41 adet sığır derisi bağışı yapıldı. Kapaklı’nın mahallelerinden Pınarça’dan 95 adet koyun derisi 4 adet keçi derisi ve 6 adet sığır derisi bağışı yapıldı. Yanıkağıl Mahallesi’nden 74 adet koyun derisi ve 21 adette sığır derisi bağışı gerçekleşti. Uzunhacı Mahallesi’nden 28 koyun derisi ile 7 adet sığır derisi bağışlandı. Karlıköy Mahallesi’nden 54 adet koyun derisi, 4 adet keçi derisi ve 1 adet sığır derisi bağışı gerçekleşti. Bahçeağıl Mahallesi’nden de 44 adet koyun dersi ve 11 adet sığır derisi bağışı yapıldı” açıklamasında bulundu.

27 BİN 828 TL TOPLANDI

Geçtiğimiz yıl 9.20 TL olan koyun derilerinin bu yıl ise 5.10 TL’ye düştüğünü kaydeden Zümbül “Bir süre önce kurumumuz tarafından kurban derilerinin satış ihalesi yapılmış olup buna göre koyun ve keçi derilerinin her biri 5.10 TL’den, sığır derileri ise kilogram bazında kilogramı 4 TL’den satış ihalesi yapılmıştı.  Geçtiğimiz yıl koyun derilerinin her biri 9.20 TL’den, keçi derileri de 6.60 TL.’den ve sığır derileri ise kilogram bazında kilogramı 3.45 TL’den gitmişti.  Bu birim fiyatlarıyla resmi satışı gerçekleşerek toplamda 27 bin 828 TL gelir elde ettik” dedi.

SIĞIRDA DÜŞÜŞ OLDU

Zümbül, “THK Çerkezköy şubesi olarak bayramın birinci günüden başlayıp dördüncü günü saat 17.00’a kadar yapmış olduğumuz deri toplama çalışmalarını tamamlayarak THK şubesi kasasına 27 bin 828 TL gelir temin etmiştir. Geçen seneye göre 245 koyun derisi artışımız olurken, Keçi derisinde de 52 adet artış oldu. Sığır da ise 760 kilogram düşüş yaşandı. Cüzi bir düşüş gözükse de koyun derilerimizin geçen yıla oranla yüzde 50 eksik fiyatla satılmış olmasıdır” dedi.

“DİKKATE ALMAK ZORUNDAYIZ”

Derilerle ilgili bilgi veren Zümbül “Kurban derilerini farklı kurumların toplamış olması nedeniyle müteahhitler deri ihalelerine nazlanarak girmektedirler. Bazı kurumların derilerini yok pahasına elden çıkarmak için çok düşük cüzi bir rakamla verdikleri, bu rakamlara sirayet etmektedir. Bunun için bu milli servetin yok pahasına değerlendirilmiş olması üzücüdür. Bu konunun üzerinde gerekli hassasiyeti tüm vatandaşlarımızla birlikte dikkate almak zorundayız. Derilerin bu kadar ucuza gitmesi deri fiyatlarımızı iyi değerlendirememiş olmamız maddi kayıplara sebebiyet vermektedir. Biz Türk Hava Kurumu olarak tüm personelimizle vatandaşlardan gelen talebi en iyi şekilde değerlendirmenin hassasiyeti içinde çalıştık” diye konuştu.

KURUMLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Konuşmasının sonunda yetkililere teşekkür eden Zümbül, “Kurban bayramı boyunca çalışmalarımızda Çerkezköy ve Kapaklı Kaymakamlarına, Çerkezköy ve Kapaklı Belediye Başkanlarına ve çalışan personelimizin bu konuda ki desteklerine çok teşekkür ediyoruz. Halkımızın da THK’ya göstermiş oldukları katılımdan dolayı yapmış oldukları bağışların hayırlara vesile olmasına diler nice kurban bayramlarına erişmeyi temenni ederim. Büyükşehir Belediye Başkanımız araç ve mezbahane temininde bize vermiş olduğu desteklerden dolayı da teşekkür ediyorum” dedi.

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10