Köprüde can pazarı

Marmara Bölgesini etkisi altına alan şiddetli yağışlar, dün gece saat 23.00'te Tekirdağ'ın Saray ilçesinde servis aracındaki 27 işçinin saatlerce mahsur kalmasına neden oldu.

Çerkezköy 29.09.2015 04:03:00 0
Köprüde can pazarı

Saray’ın Kapaklı girişindeki köprüde suların yükselmesi üzerine emniyet yetkilileri, Saray istikametine trafik akışını durdurdu. Bazı sürücüler ise Küçükyoncalı istikametinden Saray’a ulaşmaya çalıştı. Bu esnada Küçükyoncalı köprüsü de sular altında kalınca içinde 27 işçinin bulunduğu servis aracı, sel sularının ortasında kaldı. Saray Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma ekiplerinin, ilçede dere yataklarındaki ev sahiplerini uyarması, 2009’da yaşanan ve 7 kişinin hayatını kaybettiği felaketin tekrarlanmasının önüne geçti.

 

 

Köprüde araç içinde mahsur kalan işçileri, itfaiye imkanlarıyla kurtaramayan yetkililer, AFAD’tan yardım istedi. Olay mahaline gelen AFAD ekiplerinin uzun gayretleri de sonuç vermeyince, Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu’nun talimatıyla Saray Garnizon Komutanlığı’na bağlı birlikten gelen askerler, zırhlı araçlarla, 8’i bayan toplam 27 işçiyi uzun uğraşlar sonucu azgın sel sularıyla mücadele ederek sağ salim kurtardı.

 

 

Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, gece saat 02.00’da beraberinde İl Emniyet Müdürü Halil Turan Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Saray Kaymakamı Alp Arslan, Saray Garnizon Komutanı Kurmay Albay Nuri Taştekin, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Saray Emniyet Müdürü  Mustafa Kayaoğlu ile olayın meydana geldiği Küçükyoncalı Köprüsü’nde incelemelerde bulundu. Vali Salihoğlu daha sonra beraberindekilerle sel felaketinden kurtarılarak Saray Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırılan selzedeleri ziyaret etti. Vali ve beraberindekileri acil servis girişinde Hastane Başhekimi Op. Dr. Levent Alper karşılayarak, selzedelerin son durumu hakkında Vali Salihoğlu’na bilgi verdi.

 

 

Kurtarma operasyonuna katılan 3 astsubay 7 askerden oluşan kurtarma timini de hastanede ziyaret eden Vali Salihoğlu, askerlere gösterdikleri özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Hastane çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, “Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı uyarıları, biz de cep telefonları ve basın aracılığıyla halkımızla paylaştık. Fakat tüm uyarılarımıza rağmen gerekli tedbirleri almadıkları için, böylesine üzücü bir olay yaşandı. Bu olayda sevindirici olan şey ise yaşanan bu felaketi kimsenin burnu dahi kanamadan atlatmış olmamızdır” dedi.

 

 

Basın mensuplarının, “Kurtarma çalışmalarına askeri birliklerin de katılması talimatını siz mi verdiniz?” sorusu üzerine konuşan Vali Salihoğlu, “Talimatı ben verdim. Çünkü bu tür felaketlerde asker, memur, vatandaş ayrımı yapılmaz. Biz tek bir kişinin burnunun dahi kanamasına seyirci kalamayız. Emniyet güçlerimiz, Büyükşehir Belediyemiz, AFAD ekipleri ve askeri birliklerimizin koordineli çalışması sonucu saatler süren kurtarma operasyonu başarıyla tamamlanmıştır. Bu çalışmada görev alan asker, memur herkese teşekkür ediyorum. Çok şükür doğal bir afet felakete dönüşmeden önlenmiştir” ifadelerini kullandı.  

 

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir ALbayrak da uçmakdere mevkiinde de taşkınların meydana geldiğini fakat orada da gerekli müdahalelerin yapıldığını kaydetti. Küçükyoncalı’da dere yataklarında bulunan çok sayıda ev sular altında kaldı. Çok sayıda araç Saray yolundaki su birikintilerine saplanarak arızalandı. Araçların imdadına ise önce polis ardından da AFAD ekipleri yetişti.  

 

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10